Mevio: Podcast paradis

Den gamle PodShow siden har nå skiftet navn og image, det nye navnet er Mevio. PodShow, og den tidligere MTV-verten Adam Curry,  har hele tiden påstått at de var de opprinnelige grunnleggerene av podcasting slik vi kjenner det idag.

Adam Curry begynte med en open-source tilnærming i det han drev med, og open source communitiet arbeidet hardt sammen med han for å utvikle denne podcasting platformen, som helt klart var forut sin tid. Men senere tok han det tunge arbeidet open source communitiet hadde gjort, og laget en egen bedrift på basis av det. Etter denne manøveren ble naturlig nok Adam Curry en anti-community-figur for open source forkjemperne.

En annen negativ ting det gamle PodShow er blitt kjent for er de forferdelige kontraktene de gir sine podcastere og innholds-bidrags-ytere, kjent for å være den mest restriktive kontrakten i businessen. I denne kontrakten gir artistene fra seg  alle rettigheter og intellektuelt innhold mot 4-5 dollar per tusende seer/lytter. Du kan høre denne kontrakten bli lest opp her (engelsk), i den amerikanske komediepodcasten Keith and the Girl.

Mens denne nettsiden helt klart har sine spøkelser fra fortiden, så er det en veldig god side hvor man finner meget gode podcaster, en jeg absolutt vil anbefale er Cali Lewis’ GeekBrief.TV.

Her er det bare å boltre seg i gode podcaster, i både audio og video.

Du finner Mevio her: www.Mevio.com

Relaterte artikler

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...

Kunsten å overgi seg i blackjack – Når bør du gi opp hånden din

Blackjack er et av de mest populære kortspillene i...

Oppdag den nyeste teknologien bak VR-briller

Virtual Reality (VR) har lenge vært en kilde til...