Microsoft samler inn stemmer til stemmegjennkjenning

Stemmegjennkjennings-programmet i Windows har til nå vært ubrukeligr187749_701170.jpg for oss nordmenn, som er for stolte til å brøle engelske ord med dårlig aksent foran pc’en. Vi har heller ikke fått samme nytte av andre produkters bruk av slik teknologi, dette fordi de store selskapene ikke har brydd seg om annet enn det engelsktalende markedet til nå.

Heldigvis kommer dette til å forandre seg, Microsoft har nå gått sammen med SDI Media for å samle inn norske stemmer som skal brukes til produkter som nyttegjør seg av stemmegjennkjennings-teknologien.

Denne teknologien har kanskje størst bruksverdi i arbeidssituasjoner som forekommer i bl.a. helsevesenet og andre arbeidssteder hvor man helst skulle hatt åtte armer, men den vil også kunne gjøre sin nytte i privat telefonbruk (automatisk oppringing) og GPS-systemer. Selvfølgelig  håper vi at neste Windows generasjon inneholder denne muligheten også, noe den helt sikkert vil gjøre.

For å tjene noen kroner kan du melde deg på denne undersøkelsen her, og angi litt informasjon om bosted, språkkunnskaper, støynivå der du er, også videre. Dette vil ikke bare hjelpe en evt tom lommebok, men også gi teknologien en dytt videre, noe vi teknogeeks ikke har noe imot.

Her kan du finne siden undersøkelsen er på.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...