Microsoft ferdigstiller «Flash-klonen», Silverlight 2

Silverlight-oppfølgeren vil bli tilgjengeliggjort for nedlastning senere i dag, har Microsoft uttalt. Blant de nye funksjonene er støtte for administrasjon av digitale rettigheter, bedre støtte på kryss av plattformer, og en dyp zoom-teknologi.

Foto: Microsoft.com/silverlight (montasje: Betamagasinet)

Programvaregigantens relativt nye teknologi ble brukt under Beijing-lekene på NBColympics.com, og hadde ifølge Microsoft selv hele 50 millioner unike besøkende. Dette skal angivelig ha økt Silverlight-markedsandelene med hele 30 prosent.

En av fire

«Vi lanserte Silverlight for litt over et år siden, og allerede nå har en av fire brukere på verdensbasis tilgang til en datamaskin med Sliverlight installert», sa Microsoft-utvikler Scott Guthrie i en uttalelse.

Med andre ord har Microsoft en lang vei å gå for å ta knekken på Adobes Flash, som er installert på nesten samtlige Windows-baserte datamaskiner (med Internettilgang).

Nettlesertillegg

«I enkelte land har Silverlight allerede hele 50 prosent penetrasjon,» sa Guthrie, og forventet at det ville akselerere «ganske pent». Videre kunne han fortelle at Silverlight snart kommer med et nettlesertillegg, og at de visste på forhånd at det ville ta et par år å nå målet.

Automatisk oppgradering

Brukere av Silverlight og Silverlight 2 beta, vil slippe å laste ned den endelige utgaven av versjon 2. Den blir nemlig installert automatisk.

På Iphone

Microsoft bekreftet til CNET at de har vært i kontakt med Apple, og at de var «svært interessert i å kjøre Silverlight på Iphone».

Kommer til å vurdere Android-baserte telefoner

Guthrie konkluderte med at det er vanskeligere med Android-baserte telefoner, som Google G1, fordi det er OpenSource, men at Microsoft likevel vil vurdere det også.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...