Touchless: Gir deg multi-touch i Windows med webkamera

Kunne du tenkt deg å prøve programvare som lar deg ta nytte av multitouch-funksjoner kun ved hjelp av et webkamera? Les hvordan du får muligheten til det i denne artikkelen.


Multi-touch med Webkamera

Microsoft Office Labs lanserte for noen dager siden et open source-program for Windows som heter Touchless, dette programmet gir deg muligheten til å teste multi-touch kun ved hjelp av et webkamera. Programmet er et såkalt «proof-of-concept», og er derfor kun en liten versjon hvor du kan utføre små oppgaver som å tegne, spille Snake og Defend, men også bevege på og zoome inn/ut på det klassiske fotografi-eksemplet som alltid blir brukt når multi-touch skal vises fram.

Når man skal laste ned Touchless så kan man også velge å laste ned kildekoden, og man får også innsikt i programmets API hvis man er interessert i å utvikle en applikasjon som samarbeider med dette programmet. Når alt er lastet ned og pakket ut så kan man kjøre programmet ved å trykke på den kjørbare filen som følger med, ingen installasjon er nødvendig med andre ord.

Slik gjør du det

Selv om Touchless er et veldig enkelt program med tanke på instillinger, så er det et par ting som er viktig å merke seg, derfor vil jeg nå forklare i detalj hvordan man bør gjøre dette for å få best mulig effekt når man tester programmet.

  1. Angi riktig kamera under «Camera».
  2. Klikk på feltet som heter «Markers» eller «Next», det er her du skal stille inn punktene som webkameraet skal registrere.
  3. Finn to objekter, eller et klisterlapper (som du klistrer på tuppen av dine fingrer) med sterke farger – dette er viktig for at Touchless skal registere dine bevegelser skikkelig.
  4. Hold objektet/klisterlappen foran webkameraet, og klikk der det står «Add A New Marker»
  5. Bildet vil nå fryse slik at du kan bruke musepekeren til å tegne en ring rundt objektet du skal bruke som marker.
  6. Gjenta punkt 5 med et nytt objekt.
  7. Trykk «Next» eller «Demo» og velg hva du ønsker å teste.

Programmets framtid

Det er ikke mye man kan bruke dette programmet til i skrivende stund, men dette vil ganske sikkert forandre seg når flere utviklere får testet det og laget programvare som vil nyttegjøre seg av programmet, mye tyder på at Microsoft Office Labs kommer til å utvikle Touchless videre også. Selv om det ikke er mye nytte i programmet nå, så er det utrolig morsomt å få sjansen til å bruke morgendagens hverdagslige teknikk. Til tross for at dette har vært mulig å gjennomføre lenge, og det faktum at vanlig multi-touch selvsagt er enklere og mer effektivt, så vil en videreutviklet versjon av Touchless og eventuelle programmer som utnytter seg av Touchless’ API kunne bli til stor nytte i mange situasjoner – tenker spesielt i undervisning og presentasjoner, men det er mange felt som kan nyttegjøre seg av dette.

For å teste Touchless selv så klikker du her, og laster ned programvaren.

Hva synes du om dette, og hvilke muligheter ser du for deg når en ferdig versjon er utviklet, og når andre utviklere bruker programmets API?

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...