Dell med Ubuntu-baserte PC-er

For alle Linux-brukere der ute er ikke dette stort. Det er gigantisk. En stor PC-produsent har endelig fridd til Linux og tilbyr nå Ubuntus nyeste utgave i enkelte nye datamaskiner.

Linux — som et fritt alternativ til Windows og Macintosh — har slitt med å frata markedsandeler fra Microsoft og Apple. Spesielt fordi produsentene ikke har hatt nok «guts» til å tilby kundene Linux-baserte systemer. Nå må det dog ikke tildekkes at Linux til tider kanskje har vært vanskelig å tilegne seg, og programvare for Windows har ofte ikke vært kompatibelt med Linux-distribusjoner. Sistnevnte er nå enklere enn noen sinne med programmer som emulerer .exe-filer, som for eksempel Wine.

Likevel, Dell vil nå tilby to nye PC-er med Ubuntu 8.04 ferdig installert. Og best av alt: Disse PC-ene har ingen Windows-mulighet (fra fabrikk). Derfor er kjøperen av disse maskinene pent nødt til å bruke den meget populære Linux-distroen.

Maskinene vil dog kun være tilgjengelig i enkelte land, ekskludert Norge. Blant annet USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og land i Mellomamerika.

Om dette vil gi Linux en fordel i kampen mot gigantene, er ikke utenkelig. Kanskje vil flere produsenter følge etter, kanskje blir det en fiasko.

(Via Direct2Dell)

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...