Wikipedia med tiltak mot vandaler

Mens enkelte mener Wikipedia er den ultimate kilden til kunnskap, påpeker andre at feilmarginene er for store. Vandaler som ødelegger artikler, og personer som enten skriver falske artikler eller bruker av usikker informasjon uten kildehenvisninger, har gitt Wikipedia et kanskje ufortjent dårlig rykte. Dette er noe den uhyre populære tjenesten vil gjøre noe med, derfor kommer det nå tiltak mot encyklopedi-vandalene.

Den tyske Wikipediaen, som ifølge the New York Times er ekstremt utsatt for vandalisme, blir den første til å ta i bruk det nye systemet som fører til at alle endringer av godkjente artikler — altså en artikkel som er blitt godkjent av brukere med autoritet — må gjennom en verifiseringsprosess, slik at endringen enten kan bli slettet, eller rettet på. Blant annet vil det bli satt fokus på å luke ut bruk av banneord i artikler, som visstnok er et stort problem på enkelte språk.

Trolig vil dette gjøre gigant-leksikonet mer korrekt, ettersom færre vandalister får boltre seg.

Wikipedias norske sider er selvsagt også utsatt for ødeleggelser på de drøyt 170.000 artiklene som er blitt skrevet, derfor er sjansene store for at også vår Wikipedia vil bli mer sikker som ressurskilde.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...