Navigaya Beta: Så grafisk som det er mulig å få en portal

At nettet blir mer og mer grafisk er ingen nyhet, men nettside eller rettere sagt portal har gått litt lenger enn siden konkurrenter, kanskje litt for langt. Nettsiden jeg snakker om er Navigaya.com og er et veldig interessant prosjekt.

Ved første øyekast så kan denne portalen nesten virke litt forvirrende, det spilles en musikkvideo i bakgrunnen, mens valgene er mange men tilsynelatende usynlige. Navigaya er en ren flash-side noe som virkelig kan merkes på litt tregere maskiner da det er mye som skjer på engang til tider her. Men til tross for denne forvirringen som slår meg med engang så er det noe som allikevel tiltrekker meg ved denne opplevelsen. Her er en liten forkaring på hva man kan utføre og bruke denne portalen til:

Søkemotor

Navigaya er først og fremst en nettside hvor man kan utføre nettsøk i, fra et kontrollpanel kan man selv bestemme hvilke søkemotorer man vil bruke. Når man søker så vil det åpne seg flere rubrikker i bildet hvor hver søkemotor er representert. Man kan navigere i disse i denne modusen eller rett og slett slå på fullskjermsmodus i den søkemotoren man vil se nærmere på. Når man senere trykker på en av søkeresultatene så vil det åpne seg i Navigaya, dette er noe jeg ikke liker da dette gjør at vi på en måte får en nettleser inne i nettleseren (?), og det spiser av ressursene på maskinen også. Men pent er dette, det er det ingen tvil om.

søking1.png

Finne ressurs-nettsider

Hvis man fører musepekeren nederst i bildet så vil man få opp en horisontal liste over emner, dette er emner som Movies, Music, Community, også videre. Hvis man klikker på en av disse så vil man få opp en oversikt over nettsider som er framtredene i disse ressursene. I bildet under har vi klikket på Movies og får da fram en oversikt over følgende nettsider: Movies.com, IMBD, Yahoo Movies, Premiere.com, og Apple Trailers.

video.png

En annen mulighet er å føre musepekeren til den delen av skjermen som er øverst til høyre, man vil da få fram et valg som heter «Menu». Her kan man bla igjennom flere kategorier som News, Sport, Design, og ikke minst Tech og computers i tillegg til mange andre kategorier. Hver gang man trykker et emne, en kategori eller en nettside i dette grensesnittet så vil det åpnes et nytt vindu inne i skjermbildet. Dette vinduet kan være en ny valgmulighet eller en nettside. Når man først har vent seg til å navigere her så vil det hele bli ganske naturlig etterhvert, men jeg står fortsatt for at det er litt forvirrende til å begynne med.

meny.png

Man kan også gjøre forskjellige innstillinger ved å føre musepekeren til den delen av skjermbildet som ligger helt øverst til høyre. Her kan man slå av eller dempe lyden, i tillegg til å bestemme om videoen skal pauses eller om man vil gå til neste eller forrige video. Det er også et søkefelt for musikkvideoer som skal spilles i bakgrunnen her.

musikk.png

Søking

For å få fram søkefeltet hvor man søker i de forskjellige søkemotorene fra så må man bevege musepekeren over midten av skjermen, her kan man også stille inn hvilke søkemotorer som skal brukes.

søking.png

Og til sist en video fra utviklerne som viser nettsiden i detalj:

For å besøke Navigaya så bruker du følgende nettadresse: www.navigaya.com.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...