Sony Rolly: Den dansende mp3-spilleren

Mye kan sies om forskjellige gadget som kan kjøpes – det er ikke alltid vi behøver dem, men du verden så morsomme de er. Sony Rolly er et godt eksempel på dette, dette er en mp3-spiller som ser ut som et egg ved første øyekast. Men når den settes igang så ser den ut som…. Avgjør selv for jeg er ikke helt sikker.

Spilleren har flere motorer som gjør at den spinner når musikk spilles på den, og der høytalerne er så stikker det ut to elementer som ligner på ører – disse vil også bevege seg og danse når musikk spilles. Bevegelsene blir gjort på basis av lydsensitivitet-komponenter, så datteren i huset vil nok være i samme ekstase om en måned som den første dagen den blir brukt da bevegelsene vil forandre seg fra sang til sang. Disse lydsensitivitet-komponentene gjenkjenner takt, rytme, stemme og tonehøyde.

Sony Rolly har også en innebygd accelerator som oppdager hvilken retning du holder eller har satt fra deg spilleren i, dermed vil du også kunne sette den på siden slik at det ene «øret» vil lukke seg. Spilleren inneholder to gigabytes med flashminne så det burde være nok plass til å lagre litt musikk, men noen enorm kapasitet er det ikke. Den kan også kobles til datamaskinen med usb, i tillegg til at den kan streame musikk over en bluetooth-tilkobling – perfekt til mobilen med andre ord. Selve navigeringen på den er veldig minimalistisk, du har ingen skjerm som viser sanger eller informasjon og to har kun en knapp og to hjul til å slå av og på, skifte sanger og forandre lydvolumet.

Som med så mange gadgets så er ikke nytteverdien noe all verden å skryte av, men du verden så morsomt det kan være, spesielt for de minste (eller de som ønsker de kunne vært små noen ganger) i huset.

Men så kommer det store minuset – prisen på denne litt spesielle gadgeten er nærmere 2000 kroner, eller 350 dollar. Er dette noe du ville brukt så mye penger på?


Her er en video hvor Sony Rolly har hovedrollen:Og til slutt, en video til ære for alle geeks:PS! Denne gadgeten er ikke ny, den ble lansert i Japan for et år siden og USA like etter. Men vi har ikke sett den i Norge ennå. Ihvertfall ikke etter det jeg vet.

[Kilde: Wikipedia og YouTube]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...