Norske ISP’er nekter å stenge ut Pirater

For ikke lenge siden fikk vi høre at kripos avslo Espen Tøndels oppfordring om å etterforske fildeling og forfølge fildelerne, da kripos var helt klar på at dette er sløsing av ressurser. De mener det er nok av alvorlig kriminalitet som mord og organisert kriminalitet som trenger deres oppmerksomhet, det vil være helt absurd å forfølge små fildelere.

 

Nå har Tøndel fått ett nytt slag i ansiktet da Norske nettleverandører nekter å stenge nettet til kunder som deler filer. I ett brev spør han de norske ISP’ene om de kan gi beskjed til sine kunder som deler kopibeskyttet matriale om at de vil bli stengt ute fra nettet. Tøndel sendte også med ett dokument med IP-adresser til de som deler filene.

 

IKT Norge, som er interesse organisasjonen til ISP’ene, er ikke overbegeistret over dette brevet. «I en rettstat er det politiet og rettsvesenet som har jobben med å etterforske og forfølge, ikke private advokater «, sier Hallstein Bjercke i en presseuttalelse.»

De fleste store ISP’er i Norge er medlemmer av IKT Norge og vi vil støtte de forskjellige ISP’ene så godt vi kan mot det vi ser på som ett latterlig krav», legger Bjercke til.

 

Han oppfordrer Nettleverandørene til å kontakte IKT istedet for å svare på Tøndels brev. «Slik vi ser det, så spør Tøndel de norske ISP’ene om å assistere dem i deres private heksjakt etter fildelere. Tøndels advokatfirma spør ISP’ene om å få privat informasjon om deres kunder på en måte som ville vært ett brudd på de norske lovene om personalia og privatliv, i tillegg til å bryte kontrakten mellom den respektive ISP og den enkelte kunde».

 

«Det Espen Tøndel faktisk spør om er en tilståelse fra de påståtte fildelerne, som kan brukes senere i ett eventuelt søksmål», legger Bjercke til.

Kosttilskudd Hardworkout

IKT gjør det klart at de norske ISP’ene ikke vil ta rollen som etterforskere og dømme sine egne kunder.»Å gi denne type ansvar til ISP’ene er det samme som å be postmannen om å åpne hvert enkelt brev for å kontrollere dem», sier Bjercke

 

.IKT sjekker nå lovligheten i denne private etterforskningen som Tøndel og hans advokatfirma driver med.

 

 

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...