Ny Windows 7-oppgavelinje blir obligatorisk

Mange har kritisert Windows 7s nye oppgavelinje for å være både stygg og merkelig. Men Microsoft er likevel bombesikre på at den nye oppgavelinja er mye bedre i bruk enn oppgavelinjene vi kjenner fra Vista og XP. Og fordi Windows 7 vil være mindre ressurskrevende enn Vista, er det heller ingen grunn til å kunne skifte til den klassiske oppgavelinja.

Office-designer står bak

Utviklingen av den nye oppgavelinja har skjedd under ledelse av mannen som lenge har vært ansvarlig for selskapets Office-pakke. Og det er kanskje ikke så rart, med tanke på at det nye Windows-grensesnittet er den mest banebrytende endringen på 15 år.

Takk til Office 2007

Microsoft Office 2007 bød på helt nye menysystem og var for mange en vanskelig oppgradering. I motsetning til tidligere versjoner, benyttet Office 2007 seg av faneteknologi for enklere navigering. Og selv om Microsoft har fått mye kritikk, er selskapet nå klar over hvordan brukerne vil reagere på banebrytende endringer.

Ifølge Microsoft tok det brukerne mellom 48 timer og 25 dager før de oppnådde en merkbar, positiv endring i produktivitet i «Ribbon»-grensesnittet.

Den erfaringen «Ribbon»-grensesnittet i Office 2007 har gitt Microsoft vil selskapet bygge videre på. Office 2007 kan med andre ord kalles et eksperiment for å finne ut hvordan brukerne takler drastiske overganger.

(Kilde: Ars Technica)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...