Opera Mini kommer aldri til Iphone — portering til tross

Operas Jon Stephenson von Tetzchner kunne i et New York Times-intervju denne uken bekrefte at Opera Mini har blitt portert til Iphone, men kan likevel ikke bli utgitt.

Apples SDK er så restriktiv at programvare som konkurrerer med telefonens forhåndsinstallerte programmer, ikke kan bli utgitt på Iphone-plattformen. Dermed kan ikke Opera Mini bli utgitt, fordi den konkurrerer med Apples Safari.

AppleInsider har også rapportert en lignende situasjon, hvor podcast-programmet Almerica ble avvist for Iphone, fordi det angivelig kopierer Itunes-funksjonalitet.

«Apple nevnte ingenting om at det ikke var lovlig å duplikere funksjonalitet som allerede var tilgjengelig på plattformen. Jeg fulgte alle retningslinjene, og sikret at alt var som det skulle. Likevel nektet Apple meg å utgi programmet, fordi jeg tillater brukerne å laste ned podcaster akkurat som i Itunes».

Microsoft ville blitt saksøkt

«At Apple får lov å bygge et monopol på denne måten er bare tragisk. Hadde det vært Microsoft, ville selskapet allerede vært saksøkt for millioner», skriver leserne av BetaNews i kommentarfeltet.

Vår skribent, Steffen Mossefinn, skrev en kommentar på Apples såkalte SDK-diktatur i går, hvor han kaller det en «forbannelse at Apple ikke tillater konkurrerende programmer».

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...