Nyttige funksjoner i Firefox 3

Jeg skal ganske enkelt gå igjennnom noen nyttige (og en morsom men unyttig) funksjoner i den nye versjonen av Firefox. Det er ingen grunn til  å forklare noe som helst på forhånd, så jeg setter rett og slett bare igang.

  1. Dupliser faner: Trykk Ctrl mens du drar en fane for å lage et duplikat av den hvor historie også følger med. Det sies at det skal være mulig å gjøre det samme på Mac ved å trykke Cmd, men min erfaring er at dette ikke fungerer, kom gjerne med tips i kommentarfeltet om dette.
  2. Flytt faner til et annet vindu: Bare dra en fane og slipp den i et annet vindu for å flyttte det. Hvis fanen du drar er den siste i vinduet så vil det også bli lukket, ganske nyttig.
  3. Forandre størrelse på søkefeltet: Dette gjør du ved å dra i det lille håndtaket på venstre side av søkeboksen (den lille prikken), i Windows og Linux er dette håndtaket usynlig – men det skal fortsatt virke. 2008-07-10_0932
  4. Legg til nøkkelordsøk: Velg ‘Behandle søkemotorer’ i søkemotormenyen som kommer fram når du trykke på den lille pilen til høyre for bildet av søkemotoren du bruker i søkefeltet (Wow! det ble mange ord med søke i seg). Velg en søkemotor, trykk ‘Rediger nøkkelord‘ og skriv inn et par bokstaver som kan kjennetegne søkemotoren for å definere et nøkkelord. Du kan nå skrive inn dette nøkkelordet foran det du vil søke på i adressefeltet til Firefox. Hvis du brukte ‘gg‘ som nøkkelord for Google og vil søke på ordet Teknonytt så skriver du f.eks. dette i adressefeltet: ‘gg Teknonytt‘ og du vil få de vanlige resultatene fra Google om Teknonytt. Nyttig ikke sant? For alle som bruker Opera så vet jeg at disse funksjonene har vært der lenge, men det er vell flott at de har kommet til Firefox-brukere også, ikke sant?
  5. Markere på tekst på flere steder samtidig: Hvis du har markert tekst i Firefox med din musepeker så tror du nok at du ikke kan markere mer uten at den første markeringen forsvinner, men dette er ikke sant – hold nede Ctrl eller Cmd på Mac for å velge flere markeringer du kan bruke til å kopiere, skrive ut, også videre.
  6. Søk og installer tillegg enkelt: I Firefox 3 slipper du å gå til Mozilla’s nettside for Firefox-tillegg, du kan istedet søke etter dem og installere dem fra utvidelser-vinduet (verktøy -> utvidelser). Mye enklere enn dette har vært i de foregående versjonene.
  7. Krasj-rapporter: For å se en oversikt over de siste krasjene du har hatt i Firefox så skriver du about:crash i adresselinjen og trykker enter.
  8. En liten morsom en: Skriv about:robot i adresselinjen for å se hvilken kinderegg-overraskelse Mozilla har gitt oss. Ikke noe nyttig, men en morsom hilsen til oss mennesker fra Firefox’ maskot.

Det var det, håper dere får nytte av dem.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...