Nyttige tastatursnarveier for Mail [MacOS]

Jeg tror ikke jeg trenger å poengtere hvor viktig jeg synes bruk av tastatursnarveier er noe mer, for akkurat det har jeg gjort i artikkel etter artikkel. Jeg vil istedet gå igjennom noen meget nyttige snarveier som du kan bruke i det programmet som er blant de mest brukte i OSX, men allikevel får minst oppmerksomhet – Apple Mail.

Vi setter igang uten noe mer småprat:

1. Marker som søppelpost: Cmd-Shift-J

Søppelpost er noe som har kommet for å bli, og selv om du prøver så godt du kan å bli kvitt denne utingen, så vil den fortsette å komme i mer eller mindre store doser. Men faktisk så er søppelfilteret i Mail ganske effektivt så lenge du kan leve med det fristende tallet som står ved siden av mappen for uønsket epost, og viser antall ny epost som er filtrert. Eneste problem er at det tar noen sekunder å bruke musen til å markere ny epost som uønsket, og selv om sekunder høres lite ut så blir det mye tid i løpet av et arbeidsår som kan spares inn akkurat her og andre steder ved hjelp av tastatursnarveier.

2. Hent ny epost: Cmd-Shift-N

Dette er meget nyttig hvis du er av den utålmodige typen, men det kan være nyttig for alle andre også – spesielt hvis du venter på en spesiell epost som kan når som helst. En liten tastekombinasjon kan spare deg det utrolige av tid i lengden.

3. Skriv en ny epost: Cmd-N

Selv om denne er den mest opplagte av alle snarveier (må kanskje dele førsteplassen med innstillinge-snarveien, eller valg som det heter på norsk i OSX, som er ganske så universal for Mac-brukere) så er det ikke alle som er klar over denne tastekombinasjonen. Uansett så fortjener den en plass på listen over nyttige tastatursnarveier i Mail.

4. Øk og senk sitat-nivået: Cmd-‘ og Cmd-Opt-‘

Dette er kanskje ikke den snarveien som blir brukt oftest, men for de som nå og da ønsker å forandre på sitatnivået når de evt svarer på en epost de har fått, så er denne fin å kunne.

2008-07-11_0255

5. Returner epost: Cmd-Shift-B

Med denne snarveien sender du epost rett tilbake til der den kom fra, skal visstnok hjelpe å stoppe spammere da de tror at de har prøvd en epost som ikke finnes eller virker.

6. Søk i dine postkasser: Cmd-Opt-F

Tittelen sier det meste, søk gjennom eposter i din postkasse på den enkleste måten.

7. Hurtigvisning av vedlegg: Cmd-Y

På samme måte som du kan bruke Cmd-Y i Finder for å bruke Quicklook (Hurtigvisning), men i mail kan du ikke bruke Cmd-Opt-Y for å se det i fullskjermsmodus.

8. Nytt visningsvindu: Cmd-Opt-N

Denne er veldig nyttig å kunne hvis man bruker flere visningsvinduer i Mail, kanskje kan et høyreklikk på Dock-ikonet konkurrere i tidsforbruk, men jeg holder en knapp på tastatursnarveier.

9. Åpne Valg: Cmd-, (komma)

Denne tastatursnarveien brukes i nesten samtlige programmer i OSX, jeg kan faktisk ikke komme på et eneste program som ikke bruker det akkurat nå (dere?). Kjempenyttig å huske hvis du skal inn i valg, eller innstillinger som jeg liker å kalle det, og som jeg allerede har poengtert så virker denne på de fleste programmer.

10. Svar på epost: Cmd-R

Denne snarveien og de to neste er kanskje de som har potensiale til å bli brukt mest, dette fordi det er nettopp for å sende, svare og videresende epost vi bruker mail til.

11. Videresend epost: Cmd-Shift-F

12. Send epost: Cmd-Shift-D

13. Flytt tilbake til inboks igjen: Cmd-Opt-T

Denne er grei å kunne når du skal flytte epost som feks har havnet i søppelposten ved en feil, eller når du har flyttet en epost til en mappe ved en feil.


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...