OpenOffice 3.0 beta offisielt innledet

Betaversjonen av OpenOffice 3.0 ble offisielt lansert onsdag ettermiddag. Hensikten er — som med betaprogramvare generelt — å høre folkets dom, samt å oppdage feil og mangler.

Versjon 3 av det populære dokumentbehandlingsverktøyet vil støtte det kommende OpenDocument Format (ODF) 1.2. I tillegg kan man åpne Microsoft Office 2007-dokumenter, noe som tidligere har vært umulig. Det er også den første OpenOffice-pakken som virker på Macintosh, uten tredjepartsprogramvare.

Selvfølgelig, som i alle dokumentbehandlingsverktøy, er det et oppstartssenter. Her kan man velge hvilken type dokumenter man vil redigere, alt fra regneark til presentasjoner. Oppstartssenteret har blitt oppdatert med nye ikoner og funksjoner. «Writer» har også fått en oppdatering, bl.a. muligheten til å redigere flere sider samtidig står på menyen.

Betatestere oppfordres til å rapportere bugs/feil på http://qa.openoffice.org/. Betaversjonen er tilgjengelig her. BetaMagasinet anbefaler ikke kommersielt bruk av betaprogramvare. Last heller ned den stabile — støttede — versjonen her.

Vi skal selvsagt delta i betatestingen. En gjennomgang/rapport vil komme senere.

(Kilde: OpenOffice.org)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...