Nå kan du «Pwne» Iphone

iphone-hack.jpg

(Foto: Apple)

Forrige generasjons Iphone hadde ikke eksistert i mange ukene når den første «jailbreak»-applikasjonen var på plass. Ei heller måtte Iphone 3G-eierne vente lenge før det var mulig å rømme fra Apples Iphone-fengsel. I går kom nemlig den første jailbreak-applikasjonen for 2.0-programvaren, kalt «Pwnage».

Dog, ettersom utviklerne bak applikasjonen, Iphone Dev Team, har valgt å slippe den tidlig, er det ennå ikke mulig å slippe helt ut av fengselet. Det understrekes nemlig at det kun er såkalt «jailbreak» det snakkes om, og ikke en SIM-hack. Den kan altså ikke låse opp Iphonen helt ennå.

Iphone OS 2.0 er programvaren som har blitt hacket; dette fåes også til første generasjons Iphone, derfor gjelder altså hacken for alle 2.0-baserte Iphones.

Annonseringen av verktøyet førte til overbelastning av utviklernes nedlastningsmirrors, men brukerne har satt opp egne. Derfor, hvis den offisielle serveren er nede, anbefaler vi å søke etter brukergenererte mirrors.

Du kan laste ned hacken via denne lenken. Programvaren er kun tilgjengelig for Macintosh ennå, men det er ventet at en Windows-versjon er like rundt hjørnet.

Oppdatering: En Windows-versjon er nå tilgjengelig via denne linken.

Enkelte nettsteder har allerede sluppet guider til hvordan man «pwner» Iphone 2.0. Blant dem, Iphonehacks.com. VårApple-ekspert, Chris-Håvard Berge, har skrevet en guide til hvordan dette kan gjøres på en iPod Touch med 2.0-programvare, les den her.

NB: Vi stiller spørsmålstegn ved lovligheten av denne applikasjonen. All bruk skjer på eget ansvar.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...