Slinkset: Lag din egen Digg-klone eller andre stemmebaserte nettsider

Det har vært en aldri så liten debatt rundt norske Digg-kloner, og deres evne til å overleve i det siste, men jeg skal ikke gå noe nærmere inn på det i denne artikkelen. Det jeg skal informere om nå er at det er veldig lett for enhver person å sette opp en slik side selv, du trenger ikke engang å hoste det på egen server.

Jeg har tidligere skrevet om Mixx, og deres nye funksjon som gjør at man kan lage egne grupper som vil fungere som en Digg-klone. Problemet er at dette ikke er så attraktivt, ikke mange ønsker å binde seg til et nettverk som hovedsaklig er ment for engelskspråklige, og det er også et problem at man ikke kan binde det opp mot et eget domene hvis man ønsker det (ikke så vidt jeg vet ihvertfall). I det store og hele så byr Mixx’ versjon på litt for mange begrensninger synes jeg.

Men nå har det kommet en ny tjeneste som også gratis og kan minne litt om Mixx, men egentlig ikke. Jeg snakker om Slinkset, en nettside som lar deg lage egne Digg-kloner, hvis det er det du ønsker da. For med Slinkset så åpner det seg andre muligheter enn bare å lage kopier av en tjeneste, som jeg tror snart vil gå av mote, noe som er kontroversielt nok å si, men det er min mening.

Med Slinkset kan du lage egne nettverk hvor man stemmer over akkurat det du ønsker at brukerne skal stemme over, og du kan peke hvert enkelt nettverk til et underdomene på din egen nettside eller blogg (dette gjøres ved hjelp av DNS/CNAME). Super-blogger Chris Pirillo har selv laget slike nettverk hvor man får muligheten til å stemme på blant annet: Beste iPhone-applikasjoner, Beste Apple-programmer, Beste Windows-programmer. Dere skjønner tegninga ikke sant? Det er altså ikke grenser for hvor mye morro, og hvor mye nyttig man kan gjøre med dette verktøyet.

Akkurat nå holder jeg på å sette opp et eget underdomene hvor dere lesere kan bidra med og stemme på de beste nettjuvelene dere vet av, dette skal ikke fungere på samme måte som Kudos og andre Digg-kloner, men istedet et sted hvor man kan komme med gode nettressurser man bruker i det daglige. Ikke saker på hver enkelt nettside med andre ord – men selve nettsiden. Denne siden er ikke klar i skrivende øyeblikk, men vil komme på følgende domene når den er klar om et par timer: http://nettjuveler.teknonytt.com.

En ting som jeg har savnet i dagens Digg-kloner er muligheten til å gi både minus og pluss-poeng, også muligheten til å stemme kommentarer opp og ned er noe jeg har savnet. Dette er muligheter som er inkludert når du har satt opp en side i Slinkset, men du kan selv bestemme om de skal brukes eller ikke.

Sett opp en egen stemmeside

Å sette opp et eget stemmenettverk i Slinkset er veldig enkelt og intuitivt, det er tilpasset slik at hvem som helst skal kunne sette det opp uten nevneverdige problemer. Men det er også avanserte muligheter for de som mener de behøver dette også, man kan blant annet forandre i CSS på siden din.

Det første du må gjøre er å registrere en bruker hos Slinkset, dette gjør du her. Når det er gjort så logger du inn som du ellers ville gjort på en hvilken som helst annen nettside.

Bildet over viser det som vil møte deg etter at du har trykt på «Create a new site»-knappen. Her følger du bare de lette anvisningene ved å skrive inn navnet du vil ha i underdomenet på Slinset-side (spiller ingen rolle hvis du har tenkt å bruke ditt eget underdomen), navnet til nettverket ditt (som vil bli tittelen på siden) og linjen med tekst som skal stå under eller ved siden av tittelen. Du kan også velge om du vil at nettverket skal være åpent, eller om det skal være et privat nettverk for kun inviterte.

Når dette er gjort så er det egentlig helt opp til deg om du vil ta den lette varianten på oppsett av siden, eller om du vil ta den avanserte. Det finnes all slags innstillinger du kan gjøre her, du kan forandre ned i minste detalj på designet, banne brukere, legge inn en egen logo, etc.

Jeg mener dette er en utmerket mulighet for alle som i dag har en egen nettside, og som ønsker å utvide måtene å kommunisere med sitt eget community på. Det er utrolig enkelt å sette opp et eget underdomene på sin nettside og la dine lesere få være med på å vekke liv i det.

Her er to underdomener i Teknonytt som snart vil være klart til bruk som en test av Slinkset og communitiet rundt TN:

http://musikk.teknonytt.com – Her kan vi legge inn linker til våre favoritt-sanger på Youtube eller andre steder hvor musikken kan spilles av. Deretter er det bare å stemme for å se hva Teknonytts brukere liker best, dessuten er det en fin måte å oppdage nye artister på, men alt dette er selvfølgelig avhenig av at dere lesere vil bruke det.

http://nettjuveler.teknonytt.com – Her legger man ut sine mest brukte nettressurser eller nettsider, ikke bruk dette på samme måte som diverse Digg-kloner, men bruk det til å legge ut nettsider som dere bruker i hverdagen istedet for enkelte artikler dere kommer over.

Hva synes dere om slike verktøy som dette, nyttig eller totalt ubrukelig? Svar gjerne på det i kommentarfeltet og kom med deres Slinkset-linker der også.

Oppdatering: Jeg ser at jeg har glemt å skrive noe som er viktig for mange Webmastere og nettsideeiere hvis de skal bruke en slik tjeneste (Takk Picxx): Det er også mulig å legge til en egen HTML-kode (eller javascript) i sidefeltet, dermed kan man også legge inn annonser fra adsense eller andre annonsenettverk.

Oppdatering 2: Se på våre test-nettverk på denne siden.


[Lenker: Slinkset, musikk-teknonytt, nettjuveler-teknonytt]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...