Radio Beta: Radio-paradiset på nett!

Radio Beta er en av de beste radio-aggregatorene på nett for tiden, her kan du finne det meste av både norske og utenlandske radiokanaler, og organisere dem på en enkel måte. Les mer om nettsiden som kanskje blir nettopp din favoritt i tiden som kommer.

Radio Beta er en tjeneste som lar deg finne radiokanaler fra hele verden, og spille dem når du ønsker dette. Og selv om dette er en internasjonal tjeneste så finnes det hele 84 norske radiokanaler i deres register, noe som mildt sagt er ganske solid – faktisk så er dette bedre enn det de norske radio-overiktene på nett kan tilby.

Funksjoner

Det finnes selvsagt dusinvis av lignende tjenester på nettet, både norske og internasjonale, men Radio Beta kan tilby noe som de andre ikke gjør – man kan søke etter radiokanaler på basis av geografisk plassering. Men man kan også søke etter radiokanaler på basis av tema/genrer, noe som gjør at man for eksempel kan finne musikk fra kun 70- eller 80-tallet, eller liste-pop om det er det man ønsker å høre på.

Blandt de funksjonene som virkelig tiltrakk meg var muligheten til å lage egne spillelister og bokmerke radiokanaler med tagger, disse kan man enkelt finne igjen og spille senere.

For å finne de norske kanalene så behøver man ikke gjøre noe annet enn å klikke på lenken under søkefeltet i dashbordet på nettsiden, man finner da 84 norske radiokanaler, som jeg tidligere var inne på.

Grensesnitt

Radio Beta er en flott tjeneste, og grensesnittet er helt klart med på å gjøre tjenesten enda nyttigere – her er alt minimalistisk og pent å se på, og det beste av alt er at grensesnittet gjør tjenesten ganske så selvforklarende.

Mac, Windows og Linux

Radio Beta kan brukes av Windows, Mac og Linux-brukere så lenge Firefox eller Internet Explorer blir brukt, men fordi de fleste kanalene streames i Windows eget wmp-format så er brukere av Mac og Linux nødt til å ta et par forholdsregler for å bruke tjenesten. Her er en aldri så liten forklaring på hva man må gjøre:

  1. VLC må lastes ned og installeres. Du finner VLC her.
  2. Er du Mac-bruker så må en plugin må også installeres. Hvis du bruker en intel-maskin så laster du den ned her, og hvis du bruker en PowerPC så finner du den her.
  3. Når du har installert det som er nødvendig så må du huske på å restarte nettleseren.

Konklusjon

Radio tilhører helt klart fortiden, men det betyr ikke at det ikke kan bli med oss mot framtiden også – så lenge man utvikler seg, og har lyttere så er det fortsatt et format vi kommer til å høre mye av framover.

Og Radio Beta er nettopp en tjeneste som hjelper radio-mediet videre mot framtiden, for dette er en knallgod tjeneste som lar deg høre på akkurat din favoritt-radiokanal – enten du bor i Oslo og hører på riksradio, eller om du bor i et utkantsstrøk og hører på lokalradio. Du kan til og med utvide din horisont ved å høre på radio fra nesten alle verdenshjørner med denne tjenesten.

Konklusjonen er at Radio Beta er anbefalt på det sterkeste for alle som fortsatt ønsker å benytte seg av radio, men på datamaskinen i stedet for den gode gamle radioen.

Her finner du Radio Beta.

For de som er interessert i å se hvilke alternativer man har til denne tjenesten, så har vi tidligere skrevet en artikkel hvor nettradio så vidt ble nevnt.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...