Rykter om Blu-ray til Xbox 360

Digitimes.com melder at de har hørt rykter fra en kilde i industrien om at Lite-on utvikler en intern Blu-ray spiller for Microsoft’s Xbox 360. Lite-on nekter å kommentere saken pga taushetsplikt de pålagt av evt arbeidsgivere. Microsoft vil lansere den i andre halvdel av 2008.

Microsoft bestemte seg for å gå over til BD spillere etter at Toshibas HD-DVD meldte sitt nederlag i HD-format krigen. Disse spillerne blir 360_bd utviklet for neste generasjons Xbox 360’er, melder kilden ifølge Digitimes

Også Smarthouse meldte for en månes siden at en Microsoft kilde fortalte dem at Microsoft allerede er ferdig med utviklingen av en ekstern BD spiller som kan kobles rett i Xbox’en. Denne vil være i salg innen tre måneder i følge kilden. også Smarthouse sier at Microsoft har jobbet med en intern spiller, men at insidere i Microsoft mener HD format kampen vil fortsette online hvor forbrukerne blir tilbudt 1080p filmer som kan lastes ned istedet for å måtte kjøpe dem som Blu-ray disker i butikken. Dette er noe Microsoft har ment lenge, og noe som det helt sikkert ligger en god dose sannhet i.

Blu-ray drevene kommer til å koste Microsoft mellom 95 og 100 dollar, noe som er mye mer enn de nåværende DVD drevene som koster dem fra 18 til 20 dollar. Dette kommer nok til å bety at Microsoft vil selge konsollen sin med tap, noe som er vanlig i denne bransjen. Det er i spillene og ekstra utstyret man kan kjøpe at pengene ligger. Og det er nettopp Blu-ray som har vært det største trekkplasteret til Sony PS3, nå kommer Microsoft til å ha de samme premissene som dem. Spørsmålet er hva Sony kommer til å gjøre med dette, dette ned prisene på sine egne konsoller eller øke kostnadene til de som utvikler BD drevene for MS.

Uansett så er ikke dette noen stor overraskelse, ingen trodde vell at Microsoft kom til å bli Toshibas HD-DVD skute ned. Men dette rykter som sagt, og man får vell egentlig aldri vite hva som egentlig skjer innenfor verdens største dataprodusents fire vegger uansett.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...