Så enkelt kan du konvertere de fleste filformater uten programvare

Les denne artikkelen for å lære hvordan du kan konvertere dine bilder, videoer, dokumenter og musikk uten å installere så mye som en kilobyte på harddisken din.

zamzar.png

Et problem som er lett å støte på er at man rett og slett er nødt til å konvertere et filformat, enten det er et bilde, musikk, video eller dokument det er snakk om. Og det er nettopp her mange uerfarne databrukere går i fellen hvor de enten kjøper programvare ufrivelig, eller at man i verste fall plukker opp et virus på veien. For når man søker etter konverteringsprogrammer på nettet så havner man ofte i en jungel av forskjellige programvarer hvor de fleste rett og slett er forferdelige, og flere av disse lurer deg til å tro at du slipper å betale for dem. Problemet er at man må betale for å få det til å fungere skikkelig, eller for å slippe et vannmerke hvor det står «trial software» som er gjenganger. Men det finnes selvfølgelig løsninger, man må bare vite hvor man finner dem. Det vet vi, og snart du også.

Hva sier du til å slippe å installere noen programmer i det hele tatt, men fortsatt ha muligheten til å konvertere de fleste kjente og noen ukjente formater for bilder, video, dokumenter og musikk? Med dagens nettjuvel så er det faktisk mulig.

Tjenesten jeg snakker om heter Zamzar, og dette er en gratis tjeneste så lenge man holder seg til filer som er mindre enn hundre megabyte. Og i de fleste formatene man snakker om her så er dette fullt mulig, unntaket er selvfølgelig video, men vi har tidligere skrevet om et meget godt alternativ for video-konvertering. Ønsker man å jobbe med filer som er større enn 100 MB så må man betale for dette. En hyggelig bonus man får tilgang til i Zamzar er muligheten til å laste ned video fra nettet også, alt som behøves er lenken til videoen man skal bruke (Youtube er et eksempel på kilde for slike videoer). I prosessen for å konvertere så må man anngi en epost-adresse, grunnen til dette er at tjenesten sender deg den ferdig konverterte filen til din epost-adresse. Jeg har ikke opplevd noe misbruk av epost-adressen jeg anga i form av spam eller lignende, men jeg kan selvfølgelig ikke garantere noe som helst (bruk Mailinator hvis du er i tvil).

Selv om man har et relativt stort utvalg av formater å konvertere til, så savnet jeg et par alternativer da jeg testet denne tjenesten. Spesielt savnet jeg muligheten til å konvertere .pds-filer (Photoshop) til et annet format, noe som er veldig kjekt når man ikke har photoshop installert på sin maskin, eller når man rett og slett ikke orker å åpne Photoshop for å konvertere filen der. Et annet problem med Zamzar er at det ikke er noen tjeneste for folk som lett lar seg bli stresset, det tar gjerne et par minutter før du mottar filen i din inboks, men til gjengjeld så tar det ofte tid når man konverterer med programvare på sin egen maskin også.

Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med denne tjenesten, selv om jeg kunne tenkt meg enda et par formater å konvertere til og fra. Men dette er nok noe som står i planen for videre utvikling av tjenesten regner jeg med.

For å prøve Zamzar selv så slår du opp følgende nettadresse i nettleseren din: http://www.zamzar.com.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...