Small Basic: Programmering for barn og nybegynnere

Microsoft har lansert et programmeringsspråk og en tilhørende IDE for barn og mennesker som ønsker å lære seg å programmere på skikkelig vis.

For ikke så lenge siden så skrev vi om to programmer her i Teknonytt, dette var Alice.org og Hackety Hack, disse programmene lærer oss å programmere på en enkel og intuitiv måte. Men i dag skal jeg vise dere et program som Microsoft har utviklet hovedsaklig for barn, dette er et programmeringsspråk som heter «Small Basic» og er basert på det utdaterte, med fortsatt lærerike programmeringsspråket «BASIC». Forskjellen er at dette er et veldig lite programmeringsspråk og dermes mye enklere å lære – det er bare 14 nøkkelord som kan brukes i det.

Tre deler

Som jeg skrev i sted så er det basert på BASIC, men også på det nyere .NET-rammeverket. Small Basic består av tre hoveddeler:

  1. Språket – Består som sagt av bare 14 søkeord, Small Basic er ren imperativ kode som kjører på. NET
  2. Utviklingsmiljø – Small Basics utviklingsmiljø er enkelt, men gir funksjoner som profesjonelle utviklere er vant til fra en helt vanlig IDE, inkludert IntelliSense.
  3. Biblioteker (Libraries) – Small Basic leveres med et sett med biblioteker, og lar deg lage nye biblioteker eller endre de eksisterende. Det gir også tilgang til å bruke tredjeparts biblioteker.

Bildet: Editoren er enkel, og her er det kun 14 nøkkelord man behøver å huske på.

Omfattende og lettlest innføring

Programmet/programmeringsspråket kommer med en omfattende, men lettlest innføring i språket, dette er et PDF-dokument på 62 sider (engelsk språk). Vår kilde til denne artikkelen – ReadWriteWeb – skriver at de testet dette dokumentet på en niåring uten at barnet opplevde problemer.

Denne innføringen er ikke bare beregnet på Small Basic, men på programmering i sin helhet. Selv om dette programmeringsspråket hovedsaklig er basert på barn, så anbefales det å prøve det for alle som er interessert i å lære om programmering, men som også synes at de store programmeringsspråkene er for utfordrende til å begynne med.

Jeg skal selv sette meg inn i dette programmeringsspråket for å friske opp litt kunnskaper som fra før ligger på nybegynnernivå, og jeg anbefaler alle – store som små – å prøve det selv.

Last ned

Du finner Small Basic på denne nettsiden.

Og dokumentet som gir deg en innføring i Small Basic og programmering på denne nettsiden.Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...