Spreeder: Les nettsider raskere – MYE raskere!

Hvor ofte har du gått i fella hvor du henger deg opp litt når du leser på nettet? Nettsider du i utgangspunktet burde brukt et halvminutt på, tar istedet flere minutter å slite seg igjennom. Visste du at du egentlig er en kløpper på å lese? At det faktisk er mulig å lese tekst fra i en hastighet du aldri ville trodd – ikke før du tester tjenesten/nettsiden vi skal skrive om nå ihvertfall.


Ved å bruke et verktøy som heter Spreeder så kan du lese nettsider raskere enn du noengang har forestillt deg at du kan – og dette ved hjelp av noen enkle steg:

  1. Marker og kopier teksten du vil lese (på enkelte nettsider kan det lønne seg å se siden i utskriftsformat først, slik at kun teksten vises).
  2. Gå til Spreeder.com og lim inn teksten i det lille vinduet du ser der (se bildet).
    spreeder1.png
  3. Trykk «Play» og les teksten i et enormt tempo.

Det finnes også en enklere metode å gjøre dette på:

  1. Dra følgende link opp til din bokmerkelinje i din nettleser: spreed!
  2. Marker teksten du vil lese
  3. Klikk på bokmerket og trykk play

Registrer deg

Spreeder er fortsatt i beta så tjenesten vil nok utvikle seg enda mer i framtiden. Men du kan allerede nå registrere deg ved å gi fra deg din epost-adresse. Du vil da kunne se din utvikling etterhvert, hvor fort du leser (ord i minuttet) med andre ord. For du har muligheten til å justere farten på lesingen etter eget ønske, noe som nødvendig da vi har ulike ferdigheter alle sammen.

Lesevansker?

En stor del av det norske folk sliter med lesevansker på ett eller annet nivå idag, og akkurat her kommer dette verktøyet meget godt med. Hvordan spør du? Det skal jeg forklare kort:

Noe de fleste tenker lite på når de leser er hvordan vår hjerne oppfatter ordene vi jobber oss igjennom. De fleste av oss staver faktisk ikke ordene når vi leser, vi ser dem som bilder. Når vi leser i en bok så kjenner vi igjen ordene vi skummer oss igjennom, og derfor kan vi faktisk lese så raskt som mange av oss gjør. Dette er en teknikk mange dyseleksikere ikke benytter, de konsentrerer seg av forståelige grunner om hvert enkelt ord og hvordan det staves. Uten at jeg er noen pedagogikk-lærer med ekspertise rundt dette, så tror jeg at dette er et utmerket verktøy for å lære seg å lese «på riktig måte». Det er ihvertfall verdt å prøve det, ikke sant?

Prøv dette verktøyet og gjør deg opp din egen mening om det, kom gjerne med en kommentar hvor du beskriver hvordan du oppfatter det. Også et lite spørsmål til slutt: Når du leser en tekst, leser du «høyt» inne i hodet ditt? Kan du høre deg selv lese i tankene dine, selv om du ikke leser høyt i virkeligheten?

Du finner Spreeder på følgende nettsadresse: http://spreeder.com

[Via: Spreeder.com og DiggNation]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...