Tabbloid: Slik lager du et personlig magasin

Hva sier du til å få et personlig tilpasset magasin tilsendt i posten, eller eposten for å være korrekt, akkurat når du selv vil det?

For en liten stund siden så skrev vi om Feedly her i Teknonytt, kort fortalt så er Feedly et Firefox-tillegg som lar deg benytte RSS-strømmer, epost-kontoer og diverse minibloggings-kontoer som Twitter og FriendFeed til å «snekre» sammen en startside som på mange måter kan minne om et magasin. I dag skal jeg derimot vise dere en annen måte å lage et personlig magasin på – også dette er basert på RSS-strømmer, men her lager du en egen .pdf-fil som kan sendes til deg på epost i intervaller du selv bestemmer.

Lag ditt eget Magasin

Tjenesten heter Tabbloid, og dette er ikke noe som KAN ligne på et magasin når du er ferdig med prosessen, det ER et magasin når du er ferdig. Selve konseptet er veldig enkelt, faktisk så enkelt at man ikke behøver å være en data-geek for å få det til. Man legger til RSS-linkene til de nettstedene man ønsker å ha med i magasinet, her fungerer det også for det meste å legge inn nettadressen i stedet for RSS-link, men ikke bestandig. Man kan også hente inn de mest populære kildene i forskjellige kategorier for å gjøre prosessen litt enklere.

Bildet: Et enkelt grensesnitt å lage magasinet i

Når du er fornøyd med antall kilder du har lagt til så kan du generere et nytt «nummer» av magasinet ditt ved å klikke på en knapp nederst på siden – er du fornøyd så angir du hvilken epost-adresse du ønsker at magasinet skal bli sendt til, i tillegg til å angi hvor ofte du skal få tilsendt et nytt nummer av magasinet (hvor ofte det skal oppdateres og sendes til din epost-adresse).

magasin i pdf-format

Som sagt så er magasinet du genererer ved hjelp av Tabbloid et pdf-dokument, men fortvil ikke hvis noen av dine rss-kilder ikke inneholder hele artikler – hver artikkel i magasinet ditt inneholder en «Read More»-link som fører deg til den opprinnelige nettsiden.

Bildet: Magasinet er blitt til – ingen revolusjon designmessig, men utrolig nyttig og morsomt.

Tabbloid er på langt nær noen revolusjon hverken design-messig eller med tanke på funksjoner, men det er helt klart en nyttig tjeneste og ikke minst morsom å holde på med. Hva med en egen BitNett-avis tilsendt til din epost et par ganger i uken?

Du finner Tabbloid på denne nettsiden, test ut tjenesten selv og kom gjerne med din mening i kommentarfeltet etterpå.

NB! Ta turen innom BitNett-nettverkets forum – her er det bare trivelige medlemmer som venter på akkurat deg. Har du data og/eller teknologi-relaterte problemer eller spørsmål? Eller kanskje et knall tips du ikke klarer å la være å dele med oss? Ta turen innom Forumet da vel!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...