Talesøk til iPhone — SDK-konflikt til tross

Google oppgraderte nylig sin Google applikasjon til iPhone og iPod Touch. En av de største nyhetene er muligheten for å si hva du vil søke istedenfor å måtte skrive.

Tale-søk

For å bruke tale-søk må du aktivere det i innstillingene til programmet. Når det er gjort er det bare å trykke på tale-knappen ved siden av skrivefeltet og si hva enn du vil at Google skal søke på for deg. Programmet fungerer best med en amerikansk uttale, og søk på norske ord var ikke like lett. Noen ord måtte jeg si to til tre ganger for programmet søkte på rett ord, men fungerte bedre enn forventet.

Ved fremtide oppgraderinger vil nok sikkert forståelsen av hva du sier bli forbedret, og er vi heldig vil den også forstå flere norske ord. Det er iallefall spennende teknologi Google tar i bruk her, og vi håper å få se mer til dette på andre plattformer også.

Bildesøk

Programmet har også lagt inn bildesøk, som gjør det lett å finne fram til bilder fra iPhone. I Safari ville du fått opp en standard google bildeside, mens i programmet får du oversiktlig opp et og et bilde fint plassert under hverandre. Dermed trengs det bare å scrolles nedover, istedenfor bortover og nedover. Informasjon som bildestørrelse er selvfølgelig også med her.

Programmet heter «Google» og kan lastes ned gratis fra AppStore.

Oppdatering: Google har nå offisielt gått ut og sagt at talesøket strider mot Apples SDK, men at den fortsatt vil være tilgjengelig på Iphone-plattformen.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...