Test: Flock 2.0 — det sosiale nettleseralternativet

Flock er en nettleser som på kryss av plattformer kombinerer det beste fra Firefox 3.0, med de beste tilleggene til nettleseren — samt litt til. Det uavhengige teamet bak nettleseren har satt det sosiale, som for eksempel blogging, i hovedsetet.

MyWorld — bygg din egen portal

Startsiden i Flock heter MyWorld, og lar deg skreddersy din egen startside. Du kan legge til RSS-strømmer og synkronisere den med en hel del sosiale nettverk og bokmerkingtjenester, som MySpace, Digg og Facebook.

MyWorld kan også følge sosiale video- og bildetjenester som YouTube, og Flickr.

Slik ser MyWorld ut fra start av. Ingen RSS-strømmer er lagt til. Navnet på din MyWorld kan du skifte.

MyWorld minner mye om iGoogle, men teamet bak Flock har gjort den enda mer sosial. Det er slike startsider folk liker.

Litt rotete, ikke helt perfekte menyikoner

Det første jeg la merke til når jeg åpnet Flock var rotet i menyene. Utviklerne har fått plass til enormt mye. Menyikonene er dessuten litt hakkete, noe som selvfølgelig bare er en bagatell.

Favikonet vanskelig å kjenne igjen

Det å ha en bra logo er i dag helt nødvendig, slik at brukerne kan kjenne igjen et produkt eller en tjeneste gjennom logoen. Og for all del, Flock har en bra logo. Favikonet (ikonet på startbaren, i adresselinja, etc.), derimot, er litt vanskelig å kjenne igjen. Man blir antakelig vant til dette etterhvert.

Helt lik Firefox på mange områder

Liker du Firefox, vil Flock trolig også falle i smak. Sett bortfra et par bagateller, er Flock og Firefox ganske like, i hvert fall når det kommer til tolkning av kode (rendering). De to nettleserne oppfører seg også helt likt. Og det er positivt.

Fokus på RSS

Når du besøker et nytt nettsted, hvor det blir funnet en RSS-strøm, får du med en gang bedskjed om at Flock kan holde deg oppdatert på denne innholdsstrømmen. En funksjon som kanskje burde eksistert i nettlesere som Firefox og Internet Explorer, for RSS-abonnenter er noe enhver nettredaktør ønsker seg.

Media RSS er en teknologi som gir deg løpende oppdateringer på bilder, lyd og video. Dette er igjen en nyttig funksjon for de som er avhengige av sosiale nettverk, og er nødt til å ha siste nytt fra vennekretsen.

RSS blir som nevnt lagt vekt på, og her ser du Betamagasinets nyhetsstrøm. Det er også mulig å lagre artiklene du finner, slik du ser i kolonnen til venstre.

Følger med på eposten din — sier ifra når du får mail

Flock følger med på eposten din. For eksempel i Gmail vil du få opp en melding om at du kan la Flock overvåke Gmail-kontoen din, slik at du får bedskjed når du har fått mail.

Et alternativ — men kun om du er glad i det sosiale Internettet

Å dømme denne nettleseren er ikke lett. I bunn sitter tross alt en av de mest avanserte og beste nettleserne som finnes, så den kan i alle fall ikke karakteriseres som dårlig. Heller stikk motsatt — den er nemlig ganske bra. Og spesielt hvis du er en hyppig bruker av sosiale nettverk og bokmerkingtjenester. Hvis ikke, bør du nok heller klamre deg til Firefox.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...