TooManyTabs: hjelper multitaskere i Firefox

TooManyTabs er en utvidelse til Firefox som enkelt lar deg lagre faner i en ekstra rad i verktøyslinjen til Firefox, faner som er lagret der bruker ikke av datamaskinens minne og er veldig lett tilgjengelig.

Med Firefox-utvidelsen TooManyTabs kan du lagre over 50 faner i en egen verktøylinje plassert over de vanlige fanene, dette kan hjelpe en multitasker med å spare både tid og ressurser på datamaskinen. For å lagre en eller flere faner så klikker man på en gul pil som dukker opp når man drar musen over en aktiv fane.

Når fanen lagres så vil den som sagt bli flyttet til en ekstra rad som befinner seg over den normale fane-raden i Firefox, men forskjellen mellom de to fane-linjene er at faner som er lagret i TooManyTabs ikke spiser av maskinens ressurser. Det er plass til ti faner i hver «rekke», og man kan benytte seg av opp til 5 rekker – 50 faner kan med andre ord lagres i TooManyTabs.

Genialt for research og multitask-brukere

Dette er genialt når man for eksempel driver med research eller andre oppgaver som gjør at man åpner faner i hytt og pine, hvor ofte kommer man ikke da over nettsider og artikler som man ønsker å lese senere? For ikke å ødelegge flyten i arbeidet ved å lagre et nytt bokmerke, eller for å slippe å fylle opp nettleseren med åpne faner som spiser av maskinens minne og ressurser, er dette en flott måte å løse det på.

Alternativ og nedlasting

Vi har tidligere skrevet om en av mine favoritt-utvidelser til Firefox i denne artikkelen – denne utvidelsen heter «Read It Later», og hjelper deg egentlig med noen av de samme problemene som TooManyTabs gjør, men disse utvidelsene er også veldig forskjellige. Read It Later lar deg lagre lenker og nettsider til senere som et bokmerke, disse er så tilgjengelige fra en knapp i menylinjen. Read it later gir deg også muligheten til å lagre nettsider lokalt slik at man kan lese dem uten nettilgang, i tillegg til muligheten til å synkronisere med andre datamaskiner og mobiltelefoner (iPhone-applikasjon).

TooManyTabs kan lastes ned fra Mozillas eget register for utvidelser.

Følg meg på Twitter for flere tips om Firefox, data, teknologi og iPhone – @macgeeky

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...