Topp 6 måter å dele eller synkronisere filer med venner på

Et problem jeg vet at mange støter på er når man skal dele noen små eller store filer med venner på nettet. Det er ofte vanskeligere enn man på forhånd tror, enten så går det ikke i det hele tatt, eller så går det for tregt. Et annet problem kan være at det er for mange fildelings og lagrings-tjenester og velge mellom. Les videre for å finne ut hvilke vi anbefaler.

Først av alt vil jeg si at dette ikke handler om piratkopiering, men det handler om å dele filer med venner og bekjente. Om du har lyst til å diskutere piratkopiering så kan du delta i vår debatt om fildeling.

Vi kommer ikke til å publisere en liste i kronologisk rekkefølge her, det er nemlig opp til dere hvilke tjenester som er best egnet. Stem på din favoritt av de nevnte tjenestene under artikkelen – og hvis du har mulighet så prøv flest mulig av dem først. Vi er fullstendig klar over at det finnes mange forskjellige fildeling og lagrings-tjenester der ute på nettet, men de vi her lister opp er de vi har lagt merke til i det siste, og som vi mener fortjener en plass blant de beste. Hvis du er uenig så er du velkommen til å poste ditt alternativ i kommentarfeltet vårt, men det kreves at tjenensten skal være gratis.

Mest av alt er dette en liste som skal gjøre dere oppmerksomme på noen kjente og ukjente fildeling og lagrings-tjenester på nettet.

Pownce – Twitter og deling av filer i en og samme tjeneste

Pownce er grunnlagt av blant annet Kevin Rose, en av personene bak Digg.com. Dette er en fildeling og microblogging-tjeneste hvor man kan føre samtaler og dele video, musikk, dokumenter, og alle slags filformater. Det som slo meg da jeg brukte Pownce for første gang var hvor mye det minnet meg om Twitter, og det er heller ikke noe de legger skjul på. Men personlig synes jeg dette er en mye bedre tjeneste enn Twitter, og det er ingen som sier at Twitter og Pownce ikke kan kombineres heller.

Prøv det og stem på Pownce under artikkelen hvis dette er noe du liker bedre enn de andre nevnte tjenestene

Klikk her for å komme til Pownce.

MediaFire – Et mye bedre alternativ til Rapidshare og lignende tjenester

200809281712.jpg

Er du en stor fan av fildelingstjenester som Rapidshare og lignende så er dette noe som er midt i blinken for deg, men dette er faktisk bedre hvis vi skal måle kvalitet i pris og mengde datalagring:

 • Ubegrenset med lagringsplass
 • Gratis
 • Maks 100 MB per fil – dette løser man med .rar-filer feks.

Hvis du er ute etter noe enkelt, men som allikevel ser pent ut, er gratis, intuitivt, og som har nok lagringsplass – da kan du teste MediaFire på denne nettsiden.

Dropbox – synkroniser og del filer på tvers av plattformer

dropbox.png
Vi har tidligere skrevet om Dropbox, og dette er en tjeneste som jeg den gang ble veldig imponert over, jeg bruker fortsatt Dropbox daglig og jeg er kanskje enda mer imponder i dag.
Her er kronjuvelene til Dropbox:

 • Fungerer på tvers av plattformer (Mac/Windows/Linux).
 • Synkroniserer filer mellom datamaskiner på den enkleste måten som noen har presentert til nå – dra og slipp i Dropbox-mappen.
 • Dropbox-mappen er delt opp i forskjellige grupper med foto, video, etc. Du kan også legge inn egne mapper for å holde orden.
 • Public-mappe – her kan du dele med hvem som helst på nettet, de behøver ikke å ha tilgang til din Dropbox-konto for å se/bruke disse filene. Det er også laget på en veldig pen måte når man ser på filer online – foto-mappen blir som et album for eksempel.
 • Man behøver ikke å installere applikasjonen for å få tilgang til filene og evt laste opp nye – det kan man også gjøre online.
 • 5 GB lagringsplass i beta-perioden. Det er lovet mye mer når den er ferdig.
 • Mye mer.

Personlig så er dette min favoritt, men det er dere som skal avgjøre i dag.

Da vi skrev om Dropbox sist så måtte vi gi bort invitasjoner for at dere skulle få sjansen til å prøve det, men nå har de heldigvis gått ut av det private beta-stadiet, og dermed kan alle laste det ned og prøve det uten noe stress. Og helt gratis selvfølgelig.

Du finner Dropbox her.

FolderShare – Enda en synkroniserings-tjeneste

200809281748.jpg

Selv om denne tjenesten kan minne mye om Dropbox så har den vært tilgjengelig mye lengre enn Dropbox, personlig har ikke like mye erfaring med denne som jeg har med Dropbox, men de som har brukt FolderShare mye sverger til denne tjenesten.
Man laster ned og installerer en klient (fungerer i Mac og Windows), registrerer seg i klienten og logger inn – that’s it! Dette gjenntar du på den eller de maskinen(e) du vil synkronisere med. Men man behøver ikke klienten for å bruke FolderShare, man kan laste opp, laste ned, synkronisere og dele filer med venner online hvis dette er ønskelig. Også her har man ubegrenset med lagringsplass, og hver enkel fil som lastes opp kan være opp til 2 GB store. Det fungerer på en måte som ditt private lille P2P-nettverk.
FolderShare er kjøpt opp av Microsoft så det bør være god støtte og regelmessige oppdateringer her.
Her finner du FolderShare.

Microsoft Skydrive

200809281800.jpg

Nok en flott tjeneste fra Microsoft, SkyDrive er relativt nytt men det er mange som har sverget til det allerede. Dette har blitt en tjeneste som flere og flere har et forhold til.
Her får man imponerende 5GB med lagringsplass, og det hele baseres på et mappe-system som gjør at man også kan sortere filer utifra følgende kriterier: delte mapper, offentlige mapper og private mapper. Dermed kan man velge om man vil dele filer med andre, og evt hvilke filer og hvem de skal deles med. Men det er en bakdel som for meg er litt for stor til å svelge – hver enkel fil kan ikke være større enn 50 MB, det er for dårlig Microsoft.
Du finner Microsoft Skydrive her.

Box.net – Fildeling og de beste webapplikasjonene integrert

box.png
Hvis det er mye lagringsplass du er ute etter, da er ikke dette noe for deg, her får du «bare» 1 GB. Men det er andre fordeler ved å bruke Box.net, og her er noen av dem:

 • Box er kjent for sitt pene grensesnitt, enkelt å navigere i, og pent å se på.
 • Tett integrering med forskjellige webapplikasjoner som lar deg se, bruke og behandle dine dokumenter og mediafiler direkte i tjenesten på nettet. Her er noen av webapplikasjonene som Box.net er integrert med: Zoho, Picnik, Gmail, iPaper (Scribd) og Webdoc.
 • Man kan også poste filer rett til sin blogg fra Box.net.
 • Det er utrolig mye mer, du kan integrere din fildeling og fillagring med så mange onlinetjenester at det er helt utrolig.
 • Alt dette og mye mer, i tillegg til at det faktisk er en veldig god fildelingstjeneste som fungerer på en ryddig og helt vanlig måte. Anbefales!

Jeg anbefaler å gi Box.net en sjanse, for dette er morsomt – rett og slett.

For å gi Box.net en sjanse så peker du nettleseren din hit.

Andre Tjenester som er verdt å se på:

 • Drop.io – For de som liker det enkelt, dette er spesielt for de som ønsker å dele dokumenter. Det er kun 100 MB med lagringsplass tilgjengelig. Det er inkludert et forhåndsvisnings-verktøy for alt fra PDF til vanlige bilder.
 • MojoSe vår tidligere artikkel. Med dette verktøyet så kan du laste ned og spille av dine venners iTunes-bibliotek så enkelt som det overhodet lar seg gjøre. Du gjør det fra et grensesnitt som ligner på iTunes også.
 • Simple-Share.com – Som tittelen sier, det er så enkelt og greit som det kan bli. Du angir filen du vil sende (maks 200 MB), epost til mottaker, og epost til sender (deg selv).
 • Mye mer.

Oppdatering: En tjeneste som våre lesere flere ganger nå har nevnt i kommentarfeltet er den norske fildelingstjenesten filemail.no – denne fortjener helt klart en plass i denne artikkelen, ikke minst fordi den er norsk.

[poll id=»14″]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...