TotLol: Sunt video-community for dine barn drevet av Youtube

Som en naturlig del av utviklingen i den tiden vi lever i så får barn tilgang til nettet bare tidligere og tidligere nå til dags, og jeg kan forstå at det er vanskelig for et barn å ikke bli interessert når far og mor sitter foran dataskjermen å ser på Youtube-videoer i tide og utide. Hvis du ser etter en sunn måte å introdusere dine barn til videosamfunn på nettet, uten at du skal behøve å være bekymret for hva slags innhold de faktisk får se (vi må bare innse at det ikke bare er koselige og morsomme videoer på Youtube, selv om videoene blir filtrert så slipper alltids noen igjennom), så bør du undersøke en ny nettside som bærer det snedige navnet TotLol. Dette er et videosamfunn hvor man finner video som er egnet for barn, og med barn så mener jeg de som er i aldersgruppen fra seks måneder til seks år. Det er derfor ikke så farlig om de får søke og leke seg gjennom innholdet på egen hånd heller, men jeg vil bestandig anbefale at voksne er til stede når barn er på internettet, man vet aldri hvem som beveger seg i dette landskapet sammen med dem.

TotLol er ikke Youtube, men det er Youtube som står bak dette videocommunitiet i den forstand at videoene kommer fra Youtube – det er altså storebror (Youtube) som lagrer videoene for våre kjære små. Selve tjenesten er community-moderert slik at foreldre kan registrere seg og innta en aktiv rolle når det gjelder å forsikre seg at disse videoene er passende for de små. Selve målet med denne tjenesten er å bidra med en «sikker» lekegrind for de minste, hvor de kan søke og bla gjennom videoer uten at foreldre skal bekymre seg for at de kommer over noe de absolutt ikke bør se.

Sider som TotLol vil aldri bli noen erstatning for en god prat med sine barn om hva de bør se på nettet og hva de ikke bør se, men slike sider kan være med på å la foreldrene få ta styringen over når slike samtaler skal tas, og det vil gi foreldre muligheten til å la sine barn få se video på nettet uten konstant overvåkning. Dette er rett og slett en av de få sidene som man kan kalle relativt barnesikre, og det er på slike sider barn kan få lov til å bruke og utforkse den nye teknologien som vi har så kjær.

Når videoene er godkjent, så må medlemmet anmelde videotittelen og alle dens tagger, og deretter kategorisere videoen. Etter dette så kan andre
TotLol medlemmer se videoen for å sørge for at innholdet i videoen virkelig passer i aldersgruppen TotLol beregnet på. Etter at videoen har bestått
denne vurderingen og visningsprosessen, så blir den tilgjengelig for for de minste. Det er altså en ganske omfattende prosess videoene skal igjennom med andre ord.

TotLol er designet for at foreldre skal kunne sitte sammen med sine barn når denne video og community-opplevelsen skal nytes, dermed så kan alle som ser denne tjenesten som en ekstra barnevakt som er gratis bare glemme det. Hele tjenesten er lagt opp til at voksne skal «styre» barnas konto ved å legge til favoritter, tagge, anmelde, gi rating–poeng, også videre.

For alle som har ett eller flere barn i denne aldersgruppen (6mnd – 6 år) – ikke nøl med å prøve dette, det er artig for oss som skal være voksne også.

Du finner TotLol her.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...