Med avansert kamerateknologi blir Google Street View til

Med et 11-linsers kamera på toppen, kjører Google-ansatte rundt i verdens byer og tar bilder til Street View-tjenesten i Google Maps.

Google kjører rundt og filmer i byers kriker og kroker. (Foto: CNET)

Har du utforsket Street View-tjenesten til Google og lurt på hvordan de gjør det? Har du undret om det går Google-ansatte rundt i gater og tar bilder av hus, trafikklys, restauranter og bygninger? Vel, du er ikke helt på villspor; Google-gjengen kjører nemlig rundt i biler med Google-klistremerker på siden og med et gigantisk kamera på toppen. Kameraet har hele 11 linser og kan ta bilder i alle retninger.

Tar ikke bilder

Men kameraet tar ikke bilder. Det filmer nemlig. Det du ser i Google Street View er ikke stillbilder til å begynne med, men film som har blitt gjort om til bilder ved hjelp av avansert programvare.

Og hvis du spør hvor ofte Google oppdaterer bildene og tenker, «det kan da ikke være ofte», kan jeg fortelle deg at Google-bilene — ifølge CNET — kjører rundt i bygater hver eneste dag og oppdaterer bildene. Med andre ord vil bildene være relativt oppdaterte. Og om ikke daglig, i hvert fall ukentlig.

Tross alt Google

Etter vi fikk besvart det vi lurte på, var det bare ett spørsmål igjen: Hvordan i alle dager kan et selskap ha biler med rådyr kamerateknologi kjørende rundt i bygater døgnet rundt? Vel, det er tross alt Google.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...