Feedly: Den ultimate startsiden (kun for Firefox)

Hvis du til daglig bruker Firefox så anbefaler jeg på det sterkeste å lese denne artikkelen, du vil her få se en av de beste startsidene som er lansert per dags dato.

Startsider er for mange en kjedelig nødvendighet, og ikke noe mer enn det, en plass må surfingen starte liksom. Og den startsiden som kanskje er mest brukt i de millioner av hjem som har internettilgang rundt omkring i verden, det er faktisk Googles søkemotor i forskjellige utgaver. Er ikke det litt kjedelig? Jeg synes det, og vil derfor vise alle våre lesere som er Firefox-brukere en utmerket tjeneste og startside som bærer navnet Feedly. Kort forklart så er Feedly en nyhetsaggregator tilpasset deg og dine interesser. Når alt er ferdig konfigurert så vil den denne startsiden framstå som en nettavis med dine favoritt-feeds og et par overraskelser å tilby deg som innhold.

Installasjon

Bildet: Her kan du angi dine rss-kilder og diverse informasjon som Feedly vil bruke til å gi deg et godt innhold.

 

Det første man må gjøre for å teste denne tjenesten er å besøke Feedlys hjemmeside, laste ned og installlere et firefox-tillegg. Dette tillegget fungerer både i Windows, Linux og Mac så lenge du bruker Firefox som nettleser. Når installasjonen er utført og Firefox er startet på nytt så vil du fortsatt ikke få Feedly som startside, dette må du selv gjøre manuelt, men du har nå fått en stor oransje knapp til venstre for adresselinjen – trykk på denne for å sette igang.

Det som nå skjer er at Feedly vil gå igjennom din Google-konto (du må logge inn i denne hvis du ikke har gjort det fra før), og du vil også få mulighet til å angi og logge inn i flere nettjenester som Twitter, Gmail, Yahoo Mail og Friendfeed for å samle inn informasjon derfra også. All informasjon som er relevant blir senere brukt til å presentere et målrettet innhold i din startside senere.

Det som nå vil skje er at man kan fjerne, legge til og favoritisere feeds slik at du har full kontroll over det du ønsker å se på din «startside», det er forsåvidt ganske godt forklart hvordan man utfører dette og andre innstillinger.

Google Reader og Twitter

Google Reader og Feedly går sammen hand i hand, om man ikke ønsker å benytte seg Google Reader, så er det heller ingen vits i å bruke Feedly. Disse to tjenestene er godt integrert i hverandre – dette vil blant annet si at alt du leser i Feedly vil bli markert som lest i Google Reader og vice versa. Men pass på et par ting – når du legger til en feed i Feedly så vil denne også bli lagt til Google Reader og andre veien tilbake igjen, dette kan ødelegge for en uvitende sjel som liker å ha orden i sysakene sine.

Feedly er en sosial plattform, og har selvfølgelig også Twitter-funksjonalitet innebygd – om man finner en god sak som man ønsker å dele med andre, så er det veldig enkelt å klikke på Twitter-tegnet og skrive en kort tweet å sende lenken i lag med. Lenkene blir automatisk forkortet.

Internetts beste avis og startside

Bildet: Her kan du angi dine rss-kilder og diverse informasjon som Feedly vil bruke til å gi deg et godt innhold.

 

Når alt kommer til alt og Feedly er ferdig installert og konfigurert så har du en fantastisk startside å leke deg med framover, for mitt vedkommende så bruker jeg sjeldent slike startsider, men Feedly har helt klart skillt seg fra mengden. Selve tjenesten er formet som en nettavis (man kan selv stille inn hvordan det skal se ut), og det er hele tiden noe nytt man finner ut. Her vil man bli servert de nyeste sakene fra dine favoritt-nettsteder, og man kan også bli anbefalt eller anbefale andre gode artikler. Ved å bruke Feedly så får du mange fordeler, her er noen av dem:

  1. Twitter-funksjonalitet
  2. En flott startside
  3. En erstatning for diverse nettaviser
  4. En pyntet Google Reader på Stereoider.
  5. Et sted å oppdage nye artikler og nettsider.
  6. Mye mer.

Dette er en av de tjenestene jeg ikke ville vært foruten å ha prøvd, så ikke vær foruten det du heller – prøv det.

For å se nærmere og eventuelt laste ned Feedly så peker du nettleseren din hit.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...