VG Nett hacket tirsdag kveld

0
958

Norges største nettavis, VG Nett, ble tirsdag hacket av datakriminelle som misbrukte nettstedet til å videresende intetanende til nettsider infisert med spionprogramvare.

VG Netts forside. VGs reisesider ble tirsdag kveld hacket og videresendte brukerne til infiserte nettsider.

Aftenposten melder tirsdag kveld at Norges største nettavis, VG Nett, har blitt hacket av datakriminelle. Angivelig skal intetanende VG Nett-lesere ha blitt videresendt til et amerikansk nettsted som lokket brukerne til å laste ned spionprogramvare.

Hackingen ble først oppdaget av det norske IT-selskapet Watchcom, som blant annet har utviklet verktøyet GreyWolf for å avdekke infiserte nettsteder. Tidligere har selskapet oppdaget at regjeringens nettsider, regjeringen.no, var virusinfisert.

– Leseren lures på denne måten til å laste ned skadelig spionvare som av antivirusselskapene er klassifisert som en trojan, sa senior sikkerhetskonsulent i Watchcom, Preben Nyløkken, ifølge Aftenposten.no.

Reisesider infisert

Lesere av VG Netts reisesider fikk spørsmålet om å laste ned antivirusprogramvare for å gjøre maskinen sikrere. Uoppmerksomme brukere som svarte «ja» på dette spørsmålet ble infisert med viruset «Antivirus 2009».