Vi beklager for nedetid

Vi har hatt store problemer med serveren som Teknonytt ligger på det siste døgnet, noe som de fleste av våre faste lesere helt sikkert har oppdaget selv. Jeg vil derfor beklage dette på det sterkeste, samtidig som jeg forklarer litt hva som har skjedd.


Ettersom det var helg og Søndag i går så bestemte jeg meg for å publisere en video som jeg ellers ikke ville publisert, dette var en video-animasjon og simulering av hva som vil skje hvis jordens overflate blir truffet av en stor asteroide. Jeg postet den også som en nyhet på Nettby-gruppen til Teknonytt, noe som førte til overraskende stor trafikk. I løpet av en og en halv time så fikk vi over to tusen besøkende, og totalt så var det nesten tretti tusen personer som forsøkte å nå denne saken igår. Dette er tall som vårt webhotell ikke var forberedt på og derfor måtte de stenge av Teknonytt slik at andre kunder ikke skulle lide av dette også.

Vi jobber nå på spreng for at slike ting ikke skal skje i framtiden, for vi forventer fortsatt at det skal komme godt med folk her, dog ikke så mange som igår.

Det er mulig at noen av dere har hørt om Digg-effekten, dette er en effekt som oppstår når en artikkel når forsiden av Digg.com. Det som skjer er at det blir altfor mye jobb for serverens CPU slik at serveren enten krasjer eller at nettsiden blir sperret slik som i vårt tilfelle. Det vi nå har erfart kan vi kalle Nettby-effekten :p

Her er en video som viser statestikk fra Geekbrief.tv da de kom på forsiden av Digg (det store tallet øverst i bildet er antall personer som befinner seg på siden i det øyeblikket det ble filmet, og analyse-programmet heter Woopra):Live Video streaming by Ustream

Og her er et videoklipp som ble tatt av Teknonytts statestikk akkurat da vi ble tatt av serveren, dere ser at det slutter å komme flere besøkende på slutten av videoen:

Tenkte bare det var greit å vise hva som skjedde visuelt.
Håper dere vil fortsette å besøke Teknonytt, for vi kommer til å stå på enda mer for at dere skal komme tilbake ihvertfall.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...