Vuze, mer enn bare torrent-nedlastning

Det å kalle Vuze en torrentklient blir helt feil. Men på en annen side, trenger du kun en torrentklient som ikke kan annet enn å laste ned torrentfiler, er nok ikke Vuze noe for deg. Vi skal fortelle deg hvorfor.

Vuze er et mediasenter. Du kan laste ned musikk, video og bilder. Du kan søke gjennom hundretusenvis av filer som for det meste er brukergenerert innhold, og ikke minst dele dine egne filer med resten av Vuze-samfunnet. Alt dette høres bra ut ikke sant? Jo da, Vuze frister med både et innbydende utseende og funksjonalitet. Men det er noe som er feil — noe vi merket fra første stund.

Det er veldig fristende å kalle Vuze en «torrentportal». Her kan du faktisk gjøre enormt mye mer enn med en vanlig klient. Men som vi hintet til tidligere, er det et stort problem som er rulerende — spesielt på eldre datamaskiner. Nemlig at programmet krever enorme ressurser. Dessuten virker det tregt, uansett hvor rask datamaskinen din er.

Vuze er heller ikke et program i den forstand at alt innhold ligger på datamaskinen din. Nei, det er riktigere å kalle Vuze en webapplikasjon. Rett og slett fordi det er en nettside omdannet til en skrivebordsapplikasjon. Derfor får du en evig følelse av at du må laste inn alt av innhold, og dette kan ta tid — spesielt hvis applikasjonen ikke reagerer. Og ja, det skjedde et par ganger i løpet av testperioden.

Men, blant alt det negative må vi gi utviklerne bak Vuze litt kreditt for å være framtidsrettet. Det er tøft å lansere et slikt produkt når markedet kanskje ikke er helt klart for det. Og det er ikke dårlig — det må understrekes.

Inntil videre vil jeg likevel fortsette å bruke uTorrent. Nettopp fordi den lille applikasjonen bruker omtrent like mye ressurser som Paint eller Notepad. Ser du etter et torrentsamfunn er likevel Vuze å anbefale. Ikke bare fordi det er den eneste «torrentportalen», men fordi det faktisk er ganske bra.

Konklusjon:

Vuze tilbyr interaktiv deling av filer via torrent og stream, noe som er veldig fancy og faktisk ganske bra. Men det er en del ting som ikke helt stemmer ved Vuze, som ødelegger vårt inntrykk. Likevel, hvis du vil ha en innbydende og — ikke misforstå; god — torrentklient (evt. torrentportal), er dette utvilsomt programmet du leter etter. For min del blir det ikke å fjerne uTorrent helt ennå.

Du kan laste ned Vuze, på Vuze.com.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...