Apple lanserer nye modeller i MacBook-seriene [Video av Keynote]

Les om gårsdagens Keynote-hendelse hvor Apple og Steve Jobs presentere en formidabel oppgradering i MacBook-seriene. Se også vår video av hele hendelsen.

Apple lanserte i går nye modeller av samtlige MacBook-modeller, alle med forbedringer i maskinvare og ytelse, men også en del nye funksjoner og snacks for hardware-geeks. Som vanlig når Apple lanserer nye produkter så vil det være en overflod av artikler å lese om akkurat dette i norsk og internasjonal media, og nettopp derfor tenkte vi å vise video av hele keynoten og et par videoer av produktene istedet. Men før vi fyrer opp videoene så vil vi ta en rask gjennomgang av produktene som har fått seg en oppgradering.

Billig MacBook og bedre ytelse

Før denne Apple-hendelsen så gikk det som vanlig rykter i den internasjonale og nasjonale bloggosfæren, i tillegg til at media hengte seg på denne trenden – en ting som har gått igjen før gårsdagens keynote er spørsmålet om hva «The Brick» kom til å være for noe. Nå vet vi at dette er et kodenavn for den nye aluminiumsbekledningen til samtlige laptoper i MacBook-serien med et unntak, og det unntaket gjelder den minste modellen av MacBook.

De nye MacBook-maskinene vil altså være kledd i et nydelig aluminiumdekke, men som jeg allerede har nevnt så kommer den minste modellen fortsatt til å være i plast som før. Mens prisene på de i aluminium vil være i typisk Apple-klasse, så kommer plast-modellen til å bli mye billigere – Eplehusets pris på plastmodellen ligger på 8 590 kroner. Prosessoren i billigmodellen er en 2,1 GHz Intel Core 2 Duo, noe som er en grei oppgradering. Det er lansert to MacBook i aluminium hvor den største har en MacBook Core 2 Duo 2,4 GHz prosessor – en skikkelig oppgradering.

Touchpad uten knapper

En ting som mange har reagert på, både i positiv og negativ forstand er at touchpaden på de nye modellene av MacBook og MacBook Pro er helt uten knapper. Dette betyr at man må trykke med tommelen på selve touchpaden på samme måte som ellers ville gjort på knappene for å få det til å fungere, dette kan være litt uvant for de fleste, og det gjennstår å se om dette er en handling som fører til mer suksess for Apple. Selve touchpaden skal også være laget i glass. Alle modeller får nå også nyte multi-touch på touchpaden.

Mye mer

Eller så er det mye mer som er oppgradert, blant annet har det kommet en helt ny 24 tommers Apple Cinema-skjerm til en pris som er langt rimeligere enn vi er vant til fra denne kanten. En annen stor nyhet er de nye skjermkortene som lanseres med modellene av MacBook (ikke plastmodellen) og MacBook Pro, dette er i nVidia 9400M-serien som skal yte opp til fem ganger bedre enn de gamle, og skal gjøre det fullt mulig å bruke disse laptopene som spillmaskiner. Heller ikke MacBook Air fikk være helt som den var før denne Apple-hendelsen, her får vi blant annet en større og bedre harddisk. Den vanlige harddisken rommer 120 GB, mens SSD-harddisken vil romme hele 128 GB med lagringsplass. For å få en full oversikt over forbedringer og nye modeller/funksjoner fra Apple så anbefaler jeg å se videoen under – dette er en video av hele keynoten til Apple og Steve Jobs. NB! Videoen er delt opp i flere deler, men så lenge du lar den gå, eller hvis du trykker på pilene på siden av videospilleren for å hoppe fra del til del, så vil du se alle episodene og hele keynoten.Les mer om Keynoten

For å lese mer om de keynoten og de nye modellene så anbefaler jeg å ta en titt på disse artiklene som forøvrig også er noen av våre kilder:

Hvis du ønsker å se nærmere på de nye modellene og prisene på Apples egne sider, og på Eplehusets sider så følger du lenkene som følger her:

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...