WinAudit: Lag en rapport over installert maskinvare og programvare

Som datainteressert så melder behovet seg ofte for å problemsøke maskinen, spesielt behøver man en skikkelig rapport over maskinvare og programvare som kjører på maskinen – her er WinAudit, en gave fra Windows freeware-himmel.

HowToGeek skriver idag om et meget interessant verktøy for Windows-brukere – WindAudit er et program som kan fortelle deg det meste om hva som foregår på datamaskinen din, både når det gjelder maskinvare som brukes, og programvare/prosesser som kjøres. Programmet skal ikke installeres, det består kun av en kjørbar fil på 1 megabyte, og er derfor idéel å kjøre fra en minnepinne slik at du kan finne problemer i andre maskiner enn din egen uten betydelig stress.

Fungerer også i Windows 3.1

For å kjøre programmet så dobbelklikker man bare på .exe-filen, og dermed er man igang – WinAudit kan kjøres på de fleste Windows-systemer, faktisk fra Windows 3.1 til Windows Vista. Når programmet er oppe å går så klikker man bare på Audit-knappen, og dermed vil WinAudit begynne å scanne datamaskinen før den gir deg en komplett rapport om systemet ditt. Rapporten kan ses på mange forskjellige måter, til å være et såpass lite program så er det nok snakk om noen steroider her også – for her har man virkelig det man behøver av muligheter.

Bildet (HowToGeek.com): Startvinduet til WinAudit

Nyttig og dyp informasjon

Man kan lese informasjon fra blant annet en kake-graf hvor hvert program som er installert er representert, eller man kan se på hvert enkelt program – da med veldig mye detaljer. Når rapporten er ferdig så har man flere valgmuligheter for hva man ønsker å gjøre med dem – man kan lagre dem, skrive dem ut, eller sende dem med epost.

Alle som har en genuin interesse for datamaskiner har en eller flere ganger opplevd behover for å sjekke denne type informasjon – det er helt nødvendig å ha et slikt program liggende klar til behovet melder seg, og da kan jeg med hele mitt hjerte anbefale å bruke WinAudit.

WinAudit kan lastes ned her.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...