Windows 7 Beta: Forleng prøvetiden fra 30 til 120 dager

Les hvordan du kan utvide prøvetiden til Windows 7 Beta fra 30 til 120 dager, og det uten å ha noe behov for en betanøkkel. Fire måneder med Windows 7 uten å ha en lisens takker vi ikke nei til, ikke sant?

hengelas-og-windows

Microsoft i vinden

Etter lanseringen av den første offisielle Betaen til Windows 7, så Microsoft er virkelig i vinden for tiden – også her i Teknonytt. Det ble nettopp skrevet en artikkel her i Teknonytt som viser hvordan man kan få en beta-nøkkel fra Microsoft, også etter at de har sluttet å levere ut flere av dem.

Men vi skal nå vise dere en annen måte å utvide testperioden av Windows 7 Beta på, en framgangsmåte som utvider denne perioden fra 30 til 120 dager.

Slik gjør du det

sshot381

Bildet: Husk å kjør kommandolinjen som administrator.

Det første du må finne ut er hvor lang tid du har igjen av prøveperioden din, noe du finner ut ved å høyreklikke på «Computer» i startmenyen, og velger «Properties». I vinduet som nå vil komme fram så finner du ut hvor mange dager du har igjen av testperioden, du finner det helt nederst på siden.

sshot42

Bildet: Slik finner du ut hvor lenge du har igjen av prøveperioden i Windows 7 Beta.

Det vi nå skal gjøre er rett og slett å nullstille nedtellingen av antall dager på prøveperioden til 30 igjen, men dette må selvfølgelig skje når tiden holder på å gå ut på din datamaskin – hvis ikke så sløser vi bort denne muligheten. For dette er noe vi kan gjøre hele tre ganger, noe som fører til at prøveperioden blir utvidet fra 30 til hele 120 dager – altså nærmere fire måneder.

Når du nå er sikker på at tiden er inne for å utføre dette «trikset», så gjør du som følger:

  1. Åpne startmenyen og søk etter «command prompt».
  2. Høyreklikk på «Command Prompt», og velg «Run as administrator» (viktig).
  3. Skriv følgende kommando i Command Prompt: slmgr -rearm
  4. Trykk enter.

Du skal nå få en beskjed hvor det blant annet står «Command completed succesfully». Restart så maskinen, og kontroller på nytt hvor mange dager du har igjen av prøveperioden til Windows 7 Beta (høyreklikk på Computer -> Properties). Hvis alt er som det skal være, så vil du nå ha 30 dager igjen av prøveperioden.

sshot40

Bildet: Denne beskjeden får du hvis ting har gått rett for seg.

Også brukt i Windows Vista

Denne måten å «reaktivere» Windows på er absolutt ikke ny, og mange vil nok kjenne igjen denne metoden fra de tidlige dagene av Windows Vistas betaperiode, da dette var den eneste måten å få beholde Vista på uten å betale for en lisens.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...