Windows 7-brukere får beholde filene

I dag skal Microsoft etter planen annonsere ferdigstillingen av Windows 7, og er du en av dem som bruker Windows 7-RC-en til daglig, kan du nå puste lettet ut: Du får beholde filene dine ved oppgradering til den endelige versjonen.

Windows 7 blir å finne i butikkene i dette formatet. Foretrekker du en billigere versjon kan du også kjøpe oppgraderingsdisk - med haker, naturligvis.
Windows 7 blir å finne i butikkene i dette formatet. Foretrekker du en billigere versjon kan du også kjøpe oppgraderingsdisk - med haker, naturligvis.

Microsoft kunne i helgen fortelle bloggeren Dwight Silverman at oppgraderingen til den endelige versjonen av Windows 7, fra RC-utgaven, vil tillate deg å lagre de gamle filene i en egen mappe kalt «WINDOWS.OLD». Det er imidlertid en liten hake; installerte programmer vil ikke fungere, og må installeres på nytt.

Windows 7 skal komme i salg i oktober, men RTM-versjonen sendes ut til fabrikkantene allerede nå i juli. Det er ventet at Microsoft skal annonsere ferdigstillingen av operativsystemet senere i dag, mandag. I tillegg får man som RC-bruker muligheten til å kjøpe oppgraderingsdisk til en billigere penge. Dessverre er det en hake av litt større dimensjoner: Skal du installere OS-et på nytt er du nødt til å ha en Windows Vista-nøkkel fra før.

IE-fri Windows 7

I Norge og i resten av EØS-landene kommer Windows 7 uten forhåndsinstallert nettleser. Dette kan by på problemer, ettersom du ofte må på internett for å kunne laste ned installasjonsfilene til nettleserne. Dermed vil ikke dette skade Microsoft noe særlig – de har nemlig vedlagt en CD for IE 8-installasjon.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...