Windows 95 kjøres på iPhone – Windows XP neste!

iPhone er og blir en datamaskin, ikke bare en telefon. Dette har utvikler-teamet til iSoft kanskje bevist mer enn noen andre ved å kjøre Windows 95 på den populære telefonen. Neste mann ut – Windows XP!

Denne oppsiktsvekkende «hacken» er utført ved hjelp av en orginal Windows 95 bildefil (ISO) og Bochs Emulator, som er laget og gitt ut i åpen kildekode. Utviklerne bak hacken i iSoft melder at det største problemet med å kjøre Windows 95 på en iPhone er ytelsen, noe som selvfølgelig ikke overrasker stort.

Bare bootingen av Windows skal ta mellom 5 og 10 minutter. Videoen under viser hvordan hacken fungerer i praksis, og den er kjørt på en iPhone 3G – det skal bli spennende å se hva de får til med iPhone 3G S.

Neste mann ut – Windows XP

Også Windows XP har såvidt blitt testet av utvikler-teamet, men om ytelse er et problem når Windows 95 kjøres, så kan man bare forestille seg problemene som oppstår med Windows XP. Bildene under er fra Windows XP-forsøket deres.

Med iPhone 3G S er det kanskje mulig å kjøre Windows XP uten de store problemene for utvikler-teamet (foto: goodiphone.com).

(Kilder: Gizmodo via GoodiPhone)

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...