YouTube skal satse på lengre videosnutter

Videodelingsnettstedet YouTube er kjent for korte videosnutter på under ti minutters spilletid, men dette vil nettstedets utviklere gjøre noe med. De vil nemlig satse på lengre videosnutter — mye lengre enn hva som er begrensningen for øyeblikket.

Det er kun innholdspartnere som har muligheten til å laste opp lange videosnutter på det populære nettstedet, men i fremtiden vil YouTube kunne tilby dette til alle sine brukere. Men når lengden på videosnutter økes, må selvsagt også begrensningen når det gjelder plass senkes. Derfor har YouTube bestemt at du kan laste opp filmer på hele 1 GB — det er mer enn en helaftens AVI-formatert film.

Så mye tilgjengelig plass vil trolig koste YouTube noen ekstra dollar i måneden, men det skal ifølge eksperter ikke være noe problem for videodelingsgiganten, som for tiden troner listen over verdens mest besøkte nettsteder.

Mange har spådd en død TV i kampen mot internettvideo, og ved å innføre muligheten til å opplaste lengre videosnutter vil konkurransen skjerpes ytterligere. Selv om folk neppe vil begynne å kaste ut TV-en riktig ennå, er dens glansdager definitivt over. Antallet TV-tittere vil trolig synke i årene framover.

(Via Silicon Valley Insider)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...