YouTube skal satse på lengre videosnutter

Videodelingsnettstedet YouTube er kjent for korte videosnutter på under ti minutters spilletid, men dette vil nettstedets utviklere gjøre noe med. De vil nemlig satse på lengre videosnutter — mye lengre enn hva som er begrensningen for øyeblikket.

Det er kun innholdspartnere som har muligheten til å laste opp lange videosnutter på det populære nettstedet, men i fremtiden vil YouTube kunne tilby dette til alle sine brukere. Men når lengden på videosnutter økes, må selvsagt også begrensningen når det gjelder plass senkes. Derfor har YouTube bestemt at du kan laste opp filmer på hele 1 GB — det er mer enn en helaftens AVI-formatert film.

Så mye tilgjengelig plass vil trolig koste YouTube noen ekstra dollar i måneden, men det skal ifølge eksperter ikke være noe problem for videodelingsgiganten, som for tiden troner listen over verdens mest besøkte nettsteder.

Mange har spådd en død TV i kampen mot internettvideo, og ved å innføre muligheten til å opplaste lengre videosnutter vil konkurransen skjerpes ytterligere. Selv om folk neppe vil begynne å kaste ut TV-en riktig ennå, er dens glansdager definitivt over. Antallet TV-tittere vil trolig synke i årene framover.

(Via Silicon Valley Insider)

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...