Advarer mot Windows 7-crack; rørt av entusiasmen

Microsoft advarer på det sterkeste mot å bruke aktiveringscrack på Windows 7, og mener det påvirker operativsystemets sikkerhet. Men selskapet er rørt av den høye Windows 7-interessen.

Windows 7 kommer i salg i løpet av høsten, men allerede nå er det crackede versjoner tilgjengelig på nettet. Microsoft ser dog ikke ut til å bry seg så mye og uttaler seg flatteret av at folk er så entusiastiske. (Foto: Microsoft)

Nyheten om at Windows 7-aktiveringen allerede er cracket kom ikke akkurat som lyn fra blå himmel, og Microsoft var forberedt på at det kunne skje når som helst. Men isteden for å klandre brukerne av crackede Windows-versjoner, er de rørt av all entusiasmen rundt det kommende operativsystemet.

En cracket versjon av Windows 7 ble publisert på internett denne uken – bare dager etter RTM-versjonen av operativsystemet var ferdigstilt.

– Microsoft anbefaler kunder å unngå og nedlaste Windows 7 fra uautoriserte kilder. Å laste ned Windows 7 fra peer-to-peer-nettverk er piratvirksomhet, og eksponerer brukerne for en økt risiko – som for eksempel virus, trojaner, og annen malvare og -kode – som ofte akkompagnerer slik programvare. Denne risikoen kan skade eller permanent ødelegge data og ofte eksponere brukerne til identitetstyveri og annet, uttalte Microsoft til pressen torsdag.

Til tross for dette virker Microsoft rørt av at operativsystemet var cracket, og mener det er en indikator på Windows 7s popularitet:

– Vi er glad for at folk er interessert i å begynne og bruke Windows 7 allerede nå, la en Microsoft-talsperson til.

Tidligere var Microsoft glad for at folk piratkopierte operativsystemene deres, fordi de visste det fikk en positiv effekt på salget deres, og det hjalp til med å spre Windows-plattformen.

(Kilde: BetaNews)

Relaterte artikler

Den kunstige intelligensens rolle: Hva kan vi vente oss i fremtiden?

Boom! Med ChatGPT ble en milepæl innen kunstig intelligens...

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...