Anmeldelse av Norton AntiVirus Plus 2020

I henhold til resultatene fra den virkelige vernetesten utført av AV-Comparatives, oppdaget og blokkerte Norton Antivirus rundt 99,3% av truslene, noe som er et flott resultat. Imidlertid er 30 over bransjens gjennomsnitt.

AV-Test Lab tildelte maksimalt 18 poeng til den nyeste versjonen av Norton Antivirus (6 for beskyttelse, ytelse og brukervennlighet). Det er verdt å merke seg at historisk sett ville Norton i gjennomsnitt få 5,5 poeng for brukbarhet.

Hvis du prøver å få tilgang til et nettsted med malware i det, vil Norton blokkere tilgangen og viser en advarsel om fare. Når du prøver å laste ned en infisert fil, vil Norton også advare deg og stoppe nedlastingsprosessen.

Virus flyttes til karantene-mappen for å forhindre at de skader datamaskinen. Hver gang en infisert fil blir stoppet, ville Norton informere deg om hvor trusselen skulle installere seg på datamaskinen.

Det var bare ett problem er at noen ganger antiviruset ikke ville blokkere detekterte virus. Det betyr at du kanskje må dobbeltsjekke at hver oppdaget trussel ble blokkert og flyttet til karantene-mappen.

Ytelse for Norton AntiVirus Plus

En av de viktigste ulempene med Norton er at det bremser datamaskiner under skanning av skadelig programvare. Selskapet hevder de har løst dette problemet, og ikke påvirkningen falt mindre.

For å sjekke hvordan Norton Security Premium påvirker ytelsen på Windows, verktøyer vi en ASUS bærbar PC med Windows 10 OS og Intel Core i3-5005U prosessor. Teamet vårt utførte en standard OpenOffice-basert referansetest: I løpet av prosessen matchet vi 20 000 adresser på et regneark. Før antivirusinstallasjon tok det oss 7 minutter å fullføre oppgaven. Etter installasjon og aktivering av Norton, vokste tiden til 11 sekunder. Selv om dette ytelsesnivået virker alvorlig, vil du sannsynligvis ikke merke det.

Under hele systemskanningen falt ytelsen med 30%, så Norton Antivirus er et sted i midten av antivirusløsninger med tanke på systempåvirkning.

Når det gjelder skannehastigheten, viser Norton Security gjennomsnittsresultatet: det tar over 1 time å skanne en harddisk, mens en rask skanning tar 3 minutter og 20 sekunder. Du kan akselerere prosessen ved å bruke hvitelisten: legg til pålitelige filer der, og du vil begrense skanningstiden bare til potensielt farlige filer. Etter å ha gjort det, kan du redusere hele skanningstiden til 20 minutter.

Beskyttelse mot skadelig programvare

La oss få en mer detaljert innsikt i alternativene for beskyttelse mot skadelig programvare.

I likhet med annen antivirusprogramvare tilbyr Norton tre lag med beskyttelse inkludert signaturpassing (programvaren er tilpasset databasen for kjente skadeprogrammer). Beskyttelsen styrkes av heuristisk analyse – den kontrollerer oppførselen til programvare og sjekker koden til nye programmer for å oppdage ukjent malware før det påvirker enhetene dine.

For å avslutte, slipper Norton nye signaturer med oppdateringer flere ganger om dagen – prøvene fra brukernes maskiner blir analysert på de proprietære skyserverne. Hvis noe anses som farlig, løser Nortons team sårbarheter og sender signaturoppdateringer. Norton har nettleserutvidelser for Mozilla Firefox, Chrome og Internet Explorer. Utvidelsen sjekker destinasjonsoverskrifter for nettpakker for forbindelse med kjente ondsinnede nettsteder.

Hva med en spillmodus? Selv om det ikke er noen spillmodus som den er, kan du sette Norton Security-applikasjonen i lydløs modus og redusere antall oppdateringer og brukervarsler når fullskjerm og 3D-grafikk kjører. Det er det samme når du slår på datamaskinen etter langvarig inaktivitet og gjør oppdateringene senere for å unngå avmatning.

Ransomware

Ransomware-beskyttelse er tilgjengelig på alle Norton-antivirusversjoner. Det betyr at du kan handle på nettet uten å være redd for å stjele skadelig programvare eller legitimasjon av kredittkort. I tillegg vil filene på datamaskinen din være beskyttet mot kryptering. Imidlertid, med Norton Antivirus, går noen filer tapt under ransomware.

Phishing

Anti-phishing-beskyttelse er inkludert i alle Norton-pakker. Det er avgjørende å holde seg unna farlige e-poster og nettsteder: programvaren oppdager mistenkelige koblinger og filer før de smitter brukerens datamaskin og kompromitterer personlig informasjon.

Brukervennlighet

Programmet er brukervennlig, og de aller fleste brukere har ikke problemer med å bruke det. Installasjonsprosessen er ikke komplisert: du laster ned en 1 MB patch som blir til en 175 MB installasjon, skriver inn aktiveringskoden, og alt annet er gjort for deg. Programmet vil tilby deg å delta i datainnsamling (Community Watch) – du kan hoppe over det.

Å starte en rask skanning er en ett-klikk-affære – det tar omtrent 7 minutter å få kontrollert alt systemet ditt. Hvis beskyttelsesnivået er optimalt og alt er trygt, vil forsiden farges grønt. Ellers ser du et rødt X-merke i nærheten av programvaren og komponentene som er truet. Dessuten kan du starte Silent Mode og finne oppgavelinjen for å gjøre alt fra å oppdatere signaturer til å søke etter en ny versjon.

Grensesnittet til antiviruset er intuitivt og lyst, og det inneholder alle nødvendige lenker for enkel administrasjon. Når du åpner programmet, vil du se fire viktige sikkerhetsalternativer som tilbys av Norton: Sikkerhet, sikkerhetskopi, ytelse og identitet. Hvis du trenger ytterligere informasjon, må du klikke på «More Norton.» Det er en påminnelse som forteller deg når abonnementet avsluttes og gir koblingen for fornyelse.

Kundeservice

Norton tilbyr utmerket kundestøtte til sine kunder. Hvis du har spørsmål, kan du først søke etter informasjon i vanlige spørsmål, videoer, fora og blogger. Hvis du ikke finner svaret, kan du alltid kontakte Nortons assistenter døgnet rundt via telefon, chat eller e-post og få et raskt svar.

Tilgjengelig pakke og ekstrautstyr

Norton har nylig oppdatert produktet og tilbyr nå fire pakker å velge mellom. Norton Antivirus Plus er en grunnleggende pakke som vil beskytte 1 PC eller Mac fra alle typer skadelig programvare og ransomware. Smart brannmur, passordbehandling og antifiskingsverktøy er også inkludert i pakken. I tillegg kommer pakken med 2 GB sikker skylagring.

Norton 360 Standard-pakken er det neste laget for en enhet som også er kompatibel med iOS og Android. Med denne pakken får du dessuten mer skylagring (10 GB), webcam-beskyttelse, VPN-verktøy og Dark Web Monitoring for å beskytte dataene dine.

Norton 360 Deluxe er en versjon av standardpakken for 5 enheter med 50 GB lagringsplass og foreldrekontroll. En spesiell nettportal hjelper deg enkelt å administrere dem.

Norton 360 med LifeLock Select legger til et antall identitetstyverisikringstjenester til Deluxe-pakken.

Alle Norton-pakker har et refusjonsløfte i tilfelle Norton ikke klarer å holde enhetene dine fri for virus.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...