Produktbeskrivelse av Norton 360 Standard

Nortons Windows antivirusprodukter kan beskytte alt fra en enkelt PC til et ubegrenset antall datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett med malware-deteksjon som er blant de beste.

Den fornyede Norton 360-linjen, som ble lansert i april 2019, inkluderer en passordbehandler, online backup-programvare og lagring og en VPN-tjeneste med ubegrenset data. Med integreringen av LifeLock-identitetsbeskyttelse i de dyrere alternativene, presenterer Norton seg som et enkelt stopp for alle dine sikkerhets- og personvernbehov.

Dette er veldig praktisk hvis du trenger alt dette, selv om det kan bli dyrt, og du kan sette sammen en lignende pakke selv for mindre. Det kan også virke litt skummelt å gi ett selskap så mye kontroll over det digitale livet ditt.

Når det gjelder antivirusdelen av pakken, ser det ut til at den tunge systemytelsen som forbannet Norton-produkter for et tiår siden, gjør comeback, i det minste under skanninger. Programvaren har også langt færre sikkerhetsverktøy enn antivirus-tilbud fra andre merker.

Antivirusbeskyttelse

Alle Norton-antivirusprodukter beskytter mot skadelig programvare, spam, ondsinnede e-postvedlegg og phishing-angrep, og kommer med nettleserutvidelser for Internet Explorer, Edge, Chrome og Firefox for å blokkere ondsinnede nettsteder. De har også hver en toveis brannmur som overvåker utgående så vel som innkommende trafikk.

Nortons skadeprogrammotor søker etter kjent skadelig programvare og bruker heuristisk overvåking for å se etter atferdsendringer og andre tegn på tidligere usett, «null-dagers» skadelig programvare.

Norton vil laste opp mistenkelige nye filer til Nortons skylaboratorier for analyse, sammen med grunnleggende informasjon om datamaskinen din. Du kan velge bort hvis du er bekymret for personvernet. Nye signaturer om skadelig programvare blir sendt ut flere ganger daglig til Nortons 175 millioner brukere.

Overraskende nok skanner ikke Norton antivirusprodukter automatisk nylagde tilkoblede USB-flash-stasjoner, selv om det er enkelt å manuelt skanne noe ved å høyreklikke på det i Windows Utforsker.

Hvis datamaskinen din blir overveldet av skadelig programvare, kan du bruke Nortons skybaserte Power Eraser-systemskanner eller det nedlastbare Norton Bootable Recovery Tool, hvor sistnevnte starter i Linux for å rengjøre harddisken.

Har du fortsatt en infeksjon? Norton-teknikere kan fjernstyre kontrollen over datamaskinen din og rengjøre den grundig – hvis de ikke kan det, vil de tilbakebetale deg antivirusproduktets abonnementspris.

Antivirus-ytelse

Ingen av de nye Norton 360-produktene er ennå testet av de store antivirus-testlaboratoriene, men fordi de bruker den samme Windows-malware-deteksjonsmotoren som den forrige oppstillingen, bør eksisterende laboratorieresultater være aktuelle. Norton er nesten alltid i toppen av labresultater, sammen med Bitdefender, Trend Micro og Kaspersky.

Sikkerhets- og personvernfunksjoner

Alle Norton antivirusprodukter inkluderer Nortons passordbehandling, og det er også en stille modus som undertrykker popups, oppdateringer og avbrudd.

Vi har allerede nevnt de fleste av de andre ikke-viktige ekstrafunksjonene, inkludert toveis brannmur, optimaliseringsprogramvare, backup-programvare og online lagring som kommer med alle seks produkter, samt foreldrekontroller som følger med Norton Security Deluxe og dets LifeLock -brente søsken. (De fleste andre antivirusmerker introduserer foreldrekontroll med det middels priset produktet, som vil være Norton 360 Standard i dette tilfellet.)

Innebygd VPN-programvare

Den nye gruppen Norton-produkter som ble introdusert i april 2019, legger til et par funksjoner. Det er nå dedikert webkamerabeskyttelse og innebygd VPN-klientprogramvare og -tjeneste for alle Norton 360-produkter – dvs. alle unntatt Norton AntiVirus Plus.

VPN-tjenesten gir deg en ubegrenset mengde data, slik de fleste forbruker-VPN-tjenester gjør. Det er en omdefinert versjon av SurfEasy VPN, et lite Toronto-selskap som Norton kjøpte for et par år siden. Vi kunne koble til VPN-servere i 29 forskjellige land, de fleste av dem i Europa eller Nord-Amerika.

Å koble seg til Netflix utenlands var hit-or-miss. Vi fikk den amerikanske versjonen da vi koblet til britiske servere, men vi fikk Netflix Australia-oppsettet til å streame «Star Trek: Discovery» og «Rick and Morty.» (Netflix i Frankrike og Japan viste sine lagoppstillinger, men ville ikke spille noe.)

Dessverre er det ikke mye annet når det gjelder antivirusfunksjoner. Ingen av Norton-produktene har ekstra verktøy som er vanlig blant andre antivirusmerker, for eksempel en herdet nettleser for nettbank og shopping, ransomware-rollback-funksjoner, tyverisikringsmekanismer for bærbare datamaskiner, et virtuelt tastatur for å folie keyloggers, eller noen type fil shredder eller krypteringsprogramvare. Prøv premiumversjonene av Kaspersky eller Bitdefender-programvaren for dem.

Programmets ytelse

Norton Security Premiums raske skanninger resulterte i en ytelsesnedgang på nesten 19 prosent, verre enn noen av de andre nåværende generasjons sikkerhetssuiter vi så på.

Historien var litt bedre med Norton 360 med LifeLock Ultimate Plus. Uten at den ble installert (men med Windows Defender som beskytter enheten), fullførte Acer regnearksoppgaven i gjennomsnitt 229 sekunder. (Det er 44 prosent raskere enn på den eldre, tregere Asus.) Etter installasjonen forble fullføringstiden uendret, noe som innebærer null passiv systempåvirkning, eller i det minste ikke mer enn det Windows Defender pådro seg. Det er noe av det beste vi har sett.

Brukergrensesnitt

Norton 360 med LifeLock Ultimate Plus har to hovedgrensesnitt-skjermer, og deretter et tredje grensesnitt med kontoen din på Norton-nettstedet.

For det første er det My Norton-dashbordet med koblinger til programvarens syv hovedkomponenter, selv om hver kobling oppfører seg annerledes. Device Security åpner hovedskjermen til antivirusprogramvaren, som vi vil utforske om et sekund.

Skjermen lenker til andre sider for sikkerhet (skanninger, oppdatering av malware-definisjoner, historie / logger og avanserte alternativer), Online Safety (passordbehandler, passordgenerator og nettleserutvidelser), Sikkerhetskopiering (kjør sikkerhetskopi, gjenoppretting av filer, ordne sikkerhetskopieringssett og legg til lagring) og ytelse (disk- og oppstartoptimalisering, filopprydding og grafer over ressursbruk over tid). Klikk på My Norton for å gå tilbake til det altomfattende instrumentbordet.

Mange av skjermene er uendret fra forrige generasjon av Norton antivirusprodukter. Den største forskjellen er en mer synlig lenke til «Rapportkort», den tidligere eksisterende skjermen som viser hvordan Nortons programvare har beskyttet deg den siste måneden.

Konklusjon

Hvorvidt og hvilke Norton antivirusprodukter du skal kjøpe, avhenger av hva annet du trenger. Hvis du handler etter en passordbehandler, en VPN-tjeneste eller en online sikkerhetskopitjeneste, er Nortons pakking av disse produktene uten ekstra kostnad enormt tiltalende. Og hvis du tror du også trenger en identitetsbeskyttelsestjeneste, tilbyr ingen andre antivirusfirmaer en slik overbevisende pakke.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...