AppCleaner – Avinstaller programmer enkelt i OSX

Det finnes to forskjellige versjoner som fortelles om hvordan man avinstallerer programmer på en Mac; den første versjonen er den man forteller om til Windows-brukere – «Bare slipp program-ikonet i papirkurven». Den andre versjonen er den man bruker når man vil være oppriktig – «Slett filer manuelt fra flere steder på harddisken eller bruk et avinstalleringsprogram». AppCleaner er et slikt program.

200807251805.jpg

Et av de bedre kjente avinstallerings-programmene er AppZapper, men selv om dette er et meget godt program så er det en ting som gjør det uaktuelt for meg mange med meg – det koster penger. Og nettopp derfor er AppCleaner et meget godt alternativ, det er helt gratis og har til og med noen funksjoner som også AppZapper kan sikle etter. Når man sletter et program i dette avinstallerings-programmet så fjernes alle filer som følger med programmet, man slipper å lete opp småfiler her og der etterpå.

Når man bruker dette programmet så kan man slette programmer på to flere måter, du kan dra og slippe program-ikonet til det programmet som skal slettes til AppCleaners grensesnitt. En annen måte du kan gøre det på er å å gå igjennom en liste med alle dine programmer og krysse av det du vil avinstallere, du kan selvfølgelig også søke etter det. Hvis du velger å slette programmer på gammel-metoden så har ikke dette noe å si, når du drar et program til papirkurven så vil AppCleaner automatisk oppdage dette og spørre deg om du vil slette filene som følger med programmet også.

Men det stopper ikke med at man kan avinstallere programmer bare, man kan også fjerne Widgets på en enkel måte, ting fra innstillingspanelet og plugins. I det store og hele så er dette det komplette avinstallerings-programmet, alt i en pakke med andre ord. Grensesnittet er veldig typisk Mac, meget pent å se på og intergrert i OSX.

Man kan også beskytte sine favoritt-program ved å hindre dem i å bli slette ved et uhell. Og sist men ikke minst har man tilgang til hele sin «slette-logg» – alt du har slettet i fortiden vises her.

Jeg har gått over fra AppZapper til dette nå nettopp, og har ikke angret på det et eneste sekund – det anbefales på det sterkeste. Programmet er veldig enkelt å bruke, og du trenger ikke være noe nerd for å forstå hva som skal gjøres – programmet kan trygt installeres på mor og fars, eller samboerens maskin uansett hvor store eller små deres datakunnskaper er.

200807251812.jpg

AppCleaner kan lastes ned her.

Bruker du et avinstallerings-program? Hvilket i såfall?

NB! Glem ikke vår konkurranse hvor du kan vinne en Slingbox Pro (verdi 2,695,-). For å være med i trekningen må du kommentere med noe nyttig og konstruktivt i våre artikler fram til den 30. August.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...