Apple iPhone-salget har passert 6 millioner

iphone-3g-apple-birds-eye.jpg

(Foto: Apple)

Apple har hatt stor suksess med iPhone. Når den første versjonen ble lansert tok det 74 dager før salget hadde nådd 1 million solgte enheter.

Dette var da imponerende tall, men iPhone 3G trengte kun én helg for å klare dette. Mye på grunn av at iPhone 3G ble lansert i flere land, og dermed flere mulige kjøpere.

Nå, etter cirka 7 uker, har Apple solgt 6 millioner 3G-iPhones, ifølge Techcrunch. Det er like mange som det ble solgt av den første utgaven i løpet av det første året, og det er nå flere iPhone 3G ute i markedet, enn den første utgaven av mobilen.

Det produseres ca. 800.000 iPhone 3G-er i uken, og etterspørselen er fortsatt høy verden over — også i Norge. I Norge er det Netcom som foreløpig er den eksklusive forhandleren av mobilen, og de er fremdeles utsolgt i perioder. Dette vil vel avta etterhvert når Apple-fanatikerne har fått kloen i en iPhone, og lar resten av befolkning få slippe til.

Klarer Apple å opprettholde salget til neste år, kan de passere hele 40 millioner solgte iPhone 3G.

Det ser nå ut som om folket vil ha iPhone, og man ser flere tendenser blant norske nettsider og bedrifter i å tilpasse tjenestene deres for iPhone. Med nesten 2 000 programmer og spill tilgjengelig gjennom App Store, ser det også ut som om Apple har klart å etablere sitt nye mobile operativsystem.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...