Apple og RIM gjør store penger ut av få salg

Nye tall fra mobilmarkedet viser at Apple og Research In Motion gjør store penger ut av få salg. Til tross for en markedsandel på tilsammen tre prosent, håver de inn nærmere 40 prosent av pengepotten.

At iPhone har tatt helt av, hersker det liten tvil om. Likevel utgjør iPhone-salget en svært liten del av det totale antallet solgte mobiltelefoner.

Til tross for få solgte mobiltelefoner i forhold til konkurrentene, gjør Apples iPhone det svært bra når det gjelder profitten. Her stikker de av med nærmere 20 prosent.
Til tross for få solgte mobiltelefoner i forhold til konkurrentene, gjør Apples iPhone det svært bra når det gjelder profitten. Her stikker de av med nærmere 20 prosent.

Nye rapporter fastslår dog at Apple stikker av med hele 20 prosent av pengene. Også Research In Motion – som er mest kjent for sine BlackBerry-telefoner – gjør det svært godt.

De to selskapene har rundt tre prosent av markedet salgsmessig, men stikker ifølge Deutsche Bank av med mellom 35 og 40 prosent av den totale profitten.

Også Nokia gjør det bra. Ikke bare har selskapet en svært høy markedsandel (ca. 50 prosent), men de stikker samtidig av med rundt 60 prosent av all profitten.

Taperne er i hovedsak Motorola og Sony Ericsson. Sistnevnte kunne presentere sitt fjerde tapskvartal på rad, torsdag i forrige uke.

(Kilde: The Wall Street Journal)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...