Ballmer til bedrifter: Hold dere til XP og risiker tilbakeslag

Microsoft-sjef Steve Ballmer advarte søndag bedrifter mot å holde seg til Windows XP. Det kan nemlig fort føre til tilbakeslag fra de ansatte og ikke minst manglende kompatibilitet i framtiden.

— Hvis bedrifter benytter et fire-fem år gammelt operativsystem i dag, vil mange spørre sjefen om hvorfor i alle dager de ikke har samme system på jobben som på hjemme-PC-en, kunne Steve Ballmer fortelle. Det melder ComputerWorld UK.

Migrer til Vista eller Windows 7 – og det raskt

Microsoft-sjefen fortsatte med å oppfordre bedrifter til å bytte fra Windows XP, som fremdeles er dominerende i bedriftsammenheng, til Windows Vista eller Windows 7. Dette for å unngå komplikasjoner i framtiden, samt å sikre de ansattes behov.

I intervjuet fortalte en energisk Ballmer videre om hvordan Windows 7s forbedrede sikkerhet, ytelse og brukervennlighet i stor grad vil forbedre brukernes opplevelse av operativsystemet.

Kontrollerbar IAC

En av de mest irriterende nyvinningene som kom med Vista i 2007 var det såkalte «IAC»-systemet, som ber brukerne om tillatelse hver gang en installerbar fil blir åpnet. I Windows 7 har systemet blitt drastisk forbedret, kunne Ballmer forsikre. Noe vi også har merket i betaversjonen av det kommende OS-et. Systemet blir kontrollerbart, slik at brukerne selv kan velge hvordan de ønsker IAC skal opptre.

Vista brøt en barriere når det sikkerhet angår

Kompatibilitetsproblemer er en av hovedårsakene til at Vista aldri tok helt av, innrømte Ballmer. Han la likevel til at Vista også har brutt barrierer når det angår sikkerhet. «For sikkehetens skyld var vi nødt til å risikere OS-ets kompatibilitet», la han til.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...