Bloggressurser for nye og erfarne bloggere som vil leve av blogging

Jeg vil i denne artikkelen tipse om en del ressurser for bloggere, ressursene som blir nevnt er delt opp i to deler – norske og engelske kilder. Mange av ressursene er for såkalte pro-bloggere, men jeg anbefaler alle bloggere å lese denne artikkelen – også de som verken er erfarne bloggere, eller noe særlig interessert i å tjene penger på den tiden de legger i det.

La meg starte med å advare alle blogg-idealister som mener at annonseinntekter og blogging ikke hører sammen, de fleste av ressursene jeg kommer til å nevne i denne artikkelen tar utgangspunkt i det å tjene penger på bloggingen sin. Men, noen av dem er kun om blogging, og hvis dere ser bort ifra det med å tjene penger på bloggen så er det mye å lære om selve bloggingen også. Dessuten så handler disse ressursene blant annet om å få flere treff på bloggen sin, og det kan ikke engang «anti-annonse-bloggere» stå imot, eller kan dere?

Som den stolte nordmannen som jeg er (en sannhet med modifikasjoner) så vil jeg starte med de norske ressursene.

Norske ressurser

Norske Plugins – En god ressursblogg om blogging, den er norsk og sakene er både interessante og nyttige. Anbefales!

SkitX – Dette er både en blogg og et forum for de som ønsker å tjene penger på nett, eller rett og slett trenger noen gode tips om å blogge, å drive nettsteder, eller i det hele tatt mye av det man trenger å vite om blogging og det å være en såkalt webmaster.

Webinntekt.com – Her finner man gode guider om hvordan man kan tjene penger på nett, og da spesielt ved å blogge eller ved å drive nettsteder. Siden er egentlig et slags kurs hvor man lærer hvordan man starter en egen nettside/blogg, også fortsetter det med de mer avanserte tipsene om å blogge. Webinntekt er delt opp i fire hovedkategorier: ‘Om å lage et nettsted’, ‘Tjene på annonser og salg’, ‘Bli kjent: få trafikk’, og ‘Om å tjene penger på Internett’.

Hvordantjenepenger.com – Denne siden handler i hovedsak om å tjene penger, ikke bare om å tjene penger på blogging – men den har en underkategori som heter ‘Tjene penger på internett’. Her blir det tipset om forskjellige måter man kan tjene penger på sin blogging med.

Glabladet.no – Jeg viser ikke til nettstedet i seg selv (men det er absolutt et godt nettsted), men et par artikler som man kan lese på denne websiden. Se også på de ‘relaterte artiklene’ som står under selve bloggposten for å lese mer om samme tema. Som jeg allerede har skrevet så er ikke dette en side som har spesialisert seg på pro-blogging, men den har et par saker som er verdt noen minutter av tiden din, og kanskje noen flere besøk i framtiden. Det er viktig å merke seg at Sindre Låstad (den 23 år gamle bloggeren som driver Glabladet) faktisk har sluttet på sin vanlige jobb for å tjene til livets opphold ved å blogge istedet, og han har også bevist at alt er mulig hvis man setter seg noen mål, og hvis man har noen ambisjoner  – så han vet nok hva han snakker om. BT.no har nettopp gjort et intervju med Sindre hvor tema var blogging og inntekter, intervjuet finner du her.

Pengofil.com – Dette er nok et norsk nettsted som viser oss måter å tjene penger på, her finner du to kategorier som passer til denne artikkelen: Tjen penger på nett og Blogginntekt.

PeterAndrej.com – Denne bloggen har ikke bare innhold som er relatert til blogging, men de som faktisk er å finne her holder en meget god standard. Her er to gode artikler om å tjene penger ved å blogge fra denne siden: Tjene penger på blogging-skolen og Lyst til å tjene penger på blogging? Flere saker i denne bloggen er engelskspråklige, men man finner mange gode artikler som er norske også.

Bloggdesign.no – Det er viktig at din blogg ser bra ut, det er større sjanser for å få «napp» når man «fisker» lesere med et attraktivt design. Bloggdesign.no fokuserer på: Bloggdesign, Themes, Blogging, Tjene penger på blogging, HTML/CSS/PHP, og Markedsføring. Dette er en meget nyttig blogg som kan hjelpe både erfarne og uerfarne bloggere med å få en mer proffesjonell tilnærming.

Anghus.com/Søkemotoroptimalisering – Denne siden tar for seg søkeoptimalisering og hvordan du kan tjene penger ved å blogge. Les denne artikkelen om hvordan man kan tjene penger på sin blogg.

Webforumet – Dette er et forum hovedsaklig for webmastere og folk som driver nettsteder eller blogger, det er absolutt et sted man bør bruke tid på hvis man er mottakelig for gode råd fra mennesker som vet hva de driver med.

Bloggforum.com – Dette er et forum for og av bloggere, forumet er ikke primært for de som vil tjene penger på å blogge, men man finner også tråder om dette. Et meget godt initiativ som lar oss bloggere diskutere rundt en av de tingene som har størst vekst i disse tider – blogging og internett.

Norske WP – Dette er en blogg hvor man får servert tips og triks om WordPress-innstikk, tema og mer. Dette er den norske utgaven av Planet WordPress. Hvis du trenger hjelp eller inspirasjon i din daglige WordPress-blogging så er dette stedet for deg.

Det finnes mange flere norske nettsteder og blogger som handler om denne artikkelens tema – Bloggressurser for de som vil leve av det. Men disse håper jeg at noen av dere som leser dette kan dele med oss i kommentarfeltet (oppdaterer denne artikkelen etterhvert som de kommer). Jeg vil nå liste opp flere slike kilder som er engelskspråklige. Selv om vi har mange flinke bloggere og mange gode nettsteder om blogging her i Norge, så er det ikke til å skyve under teppet at de beste nettstedene som kan lære oss en del om «pro-blogging» er engelskspråklige, og nettopp derfor kan jeg glede dere med en liste over slike nettsteder som jeg har snublet over og oppdaget i løpet av mine daglige surferutiner.

Engelske ressurser

ProBlogger.net – Dette er den syvende far i huset når det kommer til tips og guider om blogging og spesielt om hvordan man tjene penger på det og kanskje også leve av det. Jeg anbefaler på det sterkeste å lese denne bloggen jevnlig, ta gjerne å abonner på deres RSS-Feed for å bli oppdatert om deres nyeste artikler. Man får også muligheten til å laste ned forskjellige tema til din blogg fra ProBlogger, og flere av disse er faktisk ganske pene i tillegg til å være gratis.

WordPress QuickStart – En nyttig blogg om hvordan man bruker WordPress, nyttig for både nybegynnere og de mer erfarne ‘WordPress-fantatikerne’. Anbefales hvis du tenker på å skifte til WordPress’ bloggplattform.

Make Money Online – Dette kan kanskje høres ut som overskriften i en av de tusen spam-epostene man ufrivillig mottar hvert år, ikke sant? Men siden er faktisk ikke bare reklame, det er mye godt innhold om hvordan man kan tjene penger på blant annet blogging og andre internettbaserte framgangsmåter, prøv det ihvertfall.

DuncanRiley.com – Duncan Riley er journalist, forfatter , utvikler og blogg-evangelist. Han har blant annet skrevet en god del for den engelskspråklige teknologi-nettsiden  Techcrunch.com som er et nettsted med høy kvalitet og veldig mange lesere. På hans personlige blogg skriver han mye interessant om både blogging og utviklingen på nettet og blant teknologien selv. Anbefales!

Dr-Sandy.net – Enkelt forklart så er dette en blogg med mange gode gudier og tips, anbefales på det sterkeste for alle som vil lære mer om blogging på amatør-nivå og proffesjonelt nivå. Anbefales også!

EasyWordpress.com – Her lærer du hvordan du kan bruke WordPress til å lage gode blogger og hvordan du kan tjene penger ved å blogge med WordPress-plattformen. Se selv for å få en liten aning om hva det går ut på.

BlogOhBlog – Nok en blogg-ressurs for de som ønsker å lære mer om selve bloggingen og hvordan man kan tjene penger på det, men BlogOhBlog kan også tilby oss lesere mer – du kan lære det meste som har med blogging å gjøre på denne siden. Jeg vil rangere denne siden blant de tre beste utenlandske ressursene, Copyblogger og ProBlogger er de to andre som har fortjent en plass der. Du kan også laste ned gratis tema til din bloggplattform her, og mange av disse temaene holder et fantastisk høyt nivå – veldig pene med andre ord.

Copyblogger – Dette er som jeg har skrevet over en av de beste ressursene om blogging, og da spesielt pro-blogging. Her kan du følge gode guider om det meste innenfor nisjens kategorier og lære deg ting du ikke har vært klar over at man kan lære. Siden er en fantastisk ressurs for alle bloggere, både de som er idealistiske og de som ønsker å leve av det.

Lorelle – Dette er en meget god side hvor du kan finne gode WordPress-ressurser og tips. Det er flere gode lister med fantastisk nyttige innstikk til WP der blant annet. Men siden er ikke begrenset til WordPress bare, du finner også gode tips og guider som har med blogging i seg selv å gjøre. Anbefales!

Det var det jeg hadde å komme med denne gangen, jeg kan ikke fortsette noe mer nå fordi jeg har nettopp lært at en artikkel ikke skal være altfor lang heller, da vil lesere gi opp lesingen og dra til neste nettsted ;)

Hva er dine favoritt-ressurser om blogging?

Edit: Her er forslagene fra kommentarfeltet som er verdt å se på:

-> Fininnstillinger.no

Liker du denne artikkelen? Nominer den eller stem den opp til din favoritt-digg-klone da vell!


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...