(BNG): Retrotest av nittitallsklassikeren Final Fantasy VI

BNGaming.no tester en gammel klassiker fra nittitallet – nemlig Final Fantasy VI. Vi gir deg 2222 ord om hvorfor du bør spille denne retroklassikeren.

Året er 1994. OL herjer Lillehammer, og Drillos begynner oppvarminga til fotball-VM i USA. Men i spillverdenen skjer det noe helt spesielt. Et selskap som hovedsaklig kun lager spill på japansk, og porter svært få til engelskspråklige land har netopp uviklet sitt siste spill til SNES, og velger å porte det til USA også.

Spillet er Final Fantasy VI. I Statene blir det kalt Final Fantasy III, ettersom USA ikke har fått oversatte versjoner av de tidligere spillene. Fakta er at spillet som faktisk heter III, ikke blir lansert før langt ut på 2000-tallet, og da i en frisk versjon til Nintendo’s DS.

1994 – Super Nintendo

Men nok om det. Final Fantasy VI, som det altså heter, blir lansert 2. April i Japan, og 11. Oktober i USA og Europa. Serien har faktisk holdt på siden 1987, og selv om utviklerne i Squaresoft(som de het da), har definert RPG-sjangeren for hvert spill i serien, er det få i her i Norden som engang har hørt om dem. De få som har det, ser i Nintendo Magazine, og venter i spenning på overnevnte spill. Undertegnede var hele 8 år.

1999/2002 – Sony Playstation

Fakta er, at hvor enn pinlig det er å skrive det, fikk jeg faktisk ikke spilt VI før i 2002, da det endelig ble sluppet til PSX her i Europa. Spillet kom til USA i 1999 til PSX, i en dobbelpakke kalt Final Fantasy Anthology, som inneholdt både VI, og Chrono Trigger. Begge to spill utviklet av Squaresoft, men sistnenvte hadde strengt tatt ingenting med FF å gjøre.

Nå skal det vel også nevnes, for å ha det gjort, så ingen kommenterer feil i artiklen, at spillet også ble lansert på Nintendo’s Game Boy Advance i Japan i 2006, og i USA/Europa i 2007. Den ultimate versjoner er dog den til Playstation, ettersom den kan spilles på stor skjerm, og inneholder filmsnutter. GBA-versjonen har et par ekstra plasser å utforske og et par ekstra monstre, men alt i alt er det PSX-versjonen som hersker, og det er den vi tester idag(og de siste 4 ukene, for å friske opp hukommelsen).

En verden uten magi

For de som ble introdusert til FF-serien via PS2-spillet Final Fantasy X, er det kanskje litt rart å begynne et spill med informasjonen om at magi er utryddet. Fakta er at for over 1000 år siden(Vi er inne på spillet nå), ble det utkjempet en krig kalt «War of the Magi», hvor all trolldom ble utryddet, og alle Esper’ne ble låst borte, eller forsvant i eksil. Esper’s er forresten FFVI’s svar på FFX’s Aeons, men dette vet de som har spilt XII.

Til Bitnett Gaming for å lese resten av testen…

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...