Er folk dumme eller har det med nysgjerrighet å gjøre?

Denne uken har dusinvis av norske — og ikke minst utenlandske — medier rapportert om den såkalte «I Am Rich»-applikasjonen som var å finne i Apples AppStore. Vi kan starte med å understreke at dette ikke nødvendigvis er en Apple-relatert artikkel, men det er verdt å nevne at applikasjonen som befant seg i AppStore i flere dager, ble kjøpt av åtte (u)heldige personer som fikk et svart bilde med en rød dott på, for den nette pris av 999 amerikanske dollar, eller ca. 5000 norske kroner.

Men hvordan har det seg egentlig at applikasjonen, som på ingen måte var promotert i Apples elektroniske nettbutikk for salg av applikasjoner til Iphone og Ipod Touch, ble solgt til disse åtte personene? Er det ikke åpenbart når en Iphone-applikasjon tl 1000 dollar får det passende navnet «I Am Rich», at den trolig ikke er verdt pengene?

I en epost sendt fra en fortvilet AppStore-kunde, uttrykker forfatteren sterk anger på kjøpet av verdens kanskje mest lukseriøse Iphone-applikasjon. Han hadde koblet telefonen opp mot konas Visa, slik at kjøp kunne gjøres automatisk. Og ut av kuriøsitet, valgte han å kjøpe luksus-applikasjonen — som faktisk ikke har noe som helst for seg.

Mange mennesker er dumme, men i dette tilfellet har det nok garantert med nysgjerrighet å gjøre. Mennesker dør hver dag på grunn av eventyrlyst og kuriositet; noen vil kanskje kalle det dumdristighet, men dog. Det er likevel fascinerende hvordan mannen bak «I Am Rich» kunne hove inn 8000 dollar på en åpenbar jukseapplikasjon, spesielt med tanke på det faktum at man måtte søke for å finne fram til den.

Min første reaksjon på den spesielle jukseapplikasjonen var «for en genial idé». For ideen bak konseptet er jo genial; ikke bare fikk den ansvarlige personen presseomtale, men det ble nok et par ekstra kroner inn på konto òg.

Applikasjonen har blitt fjernet, men vi skal ikke se bort fra at flere lignende applikasjoner kan dukke opp i nærmeste fremtid.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...