Først Dagbladet, så VG. Twingly ser ut til å erobre norske nettaviser

twingly.jpg

Når Dagbladet.no tidligere i år valgte å implementere Twingly-applikasjonen på utvalgte artikler (senere på samtlige), ble det en suksess fra første stund. Bloggere har siden brukt Dagbladet som en trafikkilde, og tjenesten har gitt norske weblogger større muligheter enn noen gang tidligere. Nå ser det ut til at landets største nettavis, VG, også har skjønt at det kanskje lønner seg å ha bloggerne med seg på laget. De tok nemlig Twingly-tjenesten i bruk for kort tid siden, noe bloggerne tydeligvis allerede har forstått.

Twingly er imidlertid ikke bare en solskinnshistorie. Dagbladet, som til tider har gitt såkalte weblogger tusenvis av besøk, blir ofte utnyttet av useriøse personer som ønsker mer trafikk til sine nettsider. På den måten kan de potensielt kan tjene mer penger via annonsering.

Problemet er at videreført trafikk egentlig ikke har noen betydning; blir man avhengig av Twingly-trafikk betyr det i teorien at nettstedet ikke har noe trafikk overhodet. Dermed er egentlig ikke Twingly en god ressurs for bloggere, men for nettavisene.

Dagbladet har allerede utestengt utallige spammere som opp til flere ganger har utnyttet seg av tjenesten. Eksempelvis er det blogginnehavere som kopierer artikler og linker seg opp mot Dagbladet (eller VG) gjennom Twingly, og dette kun for å tiltrekke trafikk. Andre eksempler er personer som linker til flerfoldige Dagbladet-artikler i én og samme artikkel — på den måten får de store mengder overført trafikk. Faktum er likevel at den generelle bruker bare klikker «back» når han/hun er ferdig med å lese (eventuelt før, hvis artikkelen ikke er interessant).

Med det sagt: Twingly kan utvilsomt sette interessante blogger på kartet, men det er likevel bare et spørsmål om tid før VG Nett får oppleve spambloggernes vrede.

NB: Betamagasinet.no er ikke koblet opp mot Twingly.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...