Google trakk sitt Digg-bud

Denne uken annonserte Digg.com — verdens mest populære portal for sosiale bokmerker — at de var i forhandlinger med Google om et mulig oppkjøp. Ettersom uken gikk så det ut til at nok et nettsted av større kaliber skulle bli underlagt søkemotorgiganten. Lørdag snudde det likevel totalt, og Google har valgt å trekke budet.

Grunnen til Googles tilbaketrekning er uklar, det tyder dog på at personlige konflikter mellom selskapene var avgjørende. Det passet bare ikke.

Nå lurer du kanskje på hvorfor vi melder om at oppkjøpet ikke ble gjennomført, men ikke om selve budet som kom for en ukes tid siden. Og det er fordi denne artikkelen fungerer begge veier, forhåpentligvis.

Slik foregikk forhandlingene:

I omtrent seks uker foregikk det passive forhandlinger mellom selskapene. Google ønsket nemlig å anskaffe seg Digg som et tillegg til sin News-tjeneste. Kilder sier forhandlingene var i $200 millioner-klassen.

Den siste uken blomstret forhandlingene opp for fullt, og den 22. juli var selskapene angivelig ekstremt nære en avtale.

Store deler av Diggs inntekter stammer fra et tre år langt annonse-forhold med Microsoft. Avtalen med Google ville ifølge TechCrunch ødelagt samarbeidet Digg hadde opparbeidet med Microsoft.

(Via TechCrunch, CNET News)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...